Momçilgrad (Mestanlı) kasabasının atık su arıtma tesisi kurulmasına ilişkin projenin inşaat alanı açıldı. Su ve kanalizasyon şebekesinin modernleştirilmesi ve atık su arıtma tesisi kurulmasına ilişkin entegre proje 25 487 933,85 leva tutarında, Çevre Operasyonel Programı gereğince finanse edilmektedir. mestanlida-atik-su-aritma-tesisi-insaat-alani-kuruldu

İlk onarım faaliyetleri Momçilgrad’ın sınırları dahilinde bulunan iki kesimi kapsayacak. Birincisi Orfeyus, Bulair sokaklarını ve San Stefano sokağının Makas Sokağı’ndan Blok B’ye kadar uzanan kesimi ve blok 10 ile blok 9 arkasında bulunan kesimi içeriyor. İkinci kesim ise Sofroniy Vraçanski ve Bratya Miladinovi sokaklarını dahil etmektedir.

Bu sokaklarda yapılacak inşaat ve montaj işlerinin 15 Eylül’e kadar bitmesi öngörülüyor. O zamana kadar su ve kanalizasyon borularının döşenmesi için sokakların kazılması sırasında geçici organizasyon ve trafik güvenliği olacak.

Su boruları kaldırımlardan 60 cm mesafede, kanalizasyon boruları ise yolun ekseninde döşenecek ve bu nedenle otomobil trafiğinin komşu sokaklara yönlendirme gerektirecek. Tüm kazı yapılan alanlarda güvenlik sağlanacaktır.

Momçilgrad Belediyesi’nden tüm vatandaşları ve motorlu taşıt aracı sürücülerinin inşaat ve montaj işleri yapılacak yerlere koyulacak geçici sinyalizasyon sistemine uymaları ricasında bulunuyorlar.

Belediye yetkilileri, “Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz, anlayışınız için teşekkürler” diye ifade ediyorlar.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar