Momçilgrad (Mestanlı) İstihdam Bürosu, işverenler için işsizlerin istihdamı ve eğitimine yönelik programlara ve teşvik tedbirlerine yönelik tercihlere başvuru prosedürleri yürütür.

İstihdam Bürosundan yapılan açıklamada büronun Momçilgrad ve Cebel (Şeyhcuma) ilçelerinden işverenlerle işsizlerin istihdamı ve eğitimine yönelik programları ve teşvik tedbirleri uygulamaları üzere 2018 Nisan ayında İstihdam Teşvik Kanunu kapsamında sözleşme imzalamak için gerekli finansmana sahip olduğu bildirildi.

İşverenleri iş pozisyonu açmaya ve işe almaya teşvik edecek önlemler şunlardır:

-İlköğretim okulu veya daha düşük okul mezunu 29 yaş altı, meslek sahibi olmayan işsiz gençlere çıraklık eğitimi verilmesi ve öğretici sağlanması için 4286 levalık kaynak;

-İşverenler tarafından açılan ilk 5 pozisyona (küçük işletme) gelecek işsizler için 4323 levalık kaynak;

-55 yaş üstü işsizlerin istihdam edilmesi için 3900 levalık kaynak;

-Uzun süre işsiz kalan işsizlerin istihdam edilmesi için 4185 levalık kaynak;

-İşsiz kişilere çıraklık eğitimi verilmesi ve öğretici sağlanması için 4173 levalık kaynak.

Uzun süreli işsizlere yönelik eğitim ve istihdam programı kapsamında uzun süreli işsizlerin, devlet ve belediye sağlık kurumları, belediye okulları, belediye anaokulları, devletin hissesi olan işletmeler ve belediye işletmeleri tarafından işe alınmasına mali destek verilmektedir. Bunun için halihazırda 4200 leva mevcuttur.

İşverenler, yukarıda belirtilen önlemlere yönelik açık iş pozisyonlarına ilişkin başvuru dilekçelerini 16 Nisan-24 Nisan 2018 döneminde sunabilirler.

Konuyla ilgili daha detaylı ve somut bilgi Momçilgrad İstihdam Bürosundan veya 03631 61 66 numaralı telefon hattı aranarak alınabilir.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar