Momçilgrad (Mestanlı) Rotary Kulübü, düzenlediği bir yardım gecesinde çocuk yayalarına yönelik yol güvenliği sağlamak amacıyla 5100 leva bağış topladı. 2017-2018 Rotary döneminde kulüp, yardım kampanyalarını “Momçilgrad’ın Çocuklarını Koruyalım” başlığı altında gerçekleştiriyor. Kulüp Başkanı Aylin Adem’in inisiyatifinde kasabadaki Petır Beron İlköğretim Okulu’nda çocuklara yol güvenliği eğitimi vermek için poligon kurmaya yönelik bir proje yürütülmektedir. Güney Bulgaristan’ın dört bir yanından Rotaryenler, Momçilgrad’da düzenlenen yardım gecesi davetine icabet ettiler. Hotel Club Makaza’da gerçekleşen yardım gecesine Kırcaali, Nova Zagora, Harmanlı, Sliven (İslimye), Stara Zagora (Eski Zağra), Gotse Delchev (Nevrokop), Sevlievo (Selvi), Zlatograd (Darıdere) ve Smolyan (Paşmaklı) kulüpleri katıldı.

Geceye ev sahipliği yapan Momçilgrad Rotary Kulübü üyeleri arasında on yıldır üyesi olan milletvekili Adlen Şevket de vardı. Konuklar arasında Momçilgrad, Ardino (Eğridere) ve Krumovgrad (Koşukavak) belediye başkanları Sunay Hasan, Resmi Murat ve Sebihan Mehmet yer aldılar.

Yardım girişimine 9.Bölge Güvernör Yardımcısı Nedyalka Rosenova, eski Bölge Güvernörü Valentin Stoyanov ve eski Bölge Güvernör Yardımcısı Sadula Haciev de kaıldılar.

Aylin Adem, yaptığı selamlama konuşmasında yolda çocukların hayatlarını korumaya yönelik projenin önemini belirtti. Aylin Adem, Momçilgrad Rotary Kulübü’nün bu konuda Momçilgrad Belediyesi ve Nikola Yonkov Vaptsarov Lisesi ve Petır Beron İlkokulu tarafından destek aldığını vurguladı. Kulüp Başkanı, Momchilgrad’da Rotaryenlerin fikirlerini gerçekleştirmek için yurt içindeki arkadaşlarından gittikçe daha fazla destek aldıklarını vurguladı. Aylin Adem, “İnsan aldığı ile değil, verdiği ile zengindir” diye altını çizdi.

Geceye katılan Rotaryenler, yardıma amaçla ressam Sabri Arif’in yaptığı resim tabloları ve ressam Petır Peşev’in mineral taşlarla yaptığı panolardan satın alma fırsatı buldular. Yerli üreticiler biyolojik ürünler sundular. Şarap severler için Momçilgrad Aria Satra Şarap Mahzeni tarafından şaraplar sunuldu. Her Rotaryen, aldığı sanat eserleri ve yerli ürünlerin fiyatlarını kendisi belirledi.

Tüm katılımcıların katıldığı hayır amaçlı bir çekiliş yapıldı. Olimpiyat oyunlarına katılım ilkesinin uygulanması önemliydi.

Müzik programı Angel ve Darena Çavdarov ikilisinin sunduğu gösterilerle başladı. Yetenekli genç sanatçı Filip Sinapov, katılımcıları Bulgar bir türkü ile selamladı. Tiyatro sanatçısı İvanka Hristeva, bir operet, Stand Up Comedians ekibi ise mizah gösterisi sundu. DJ Jovani, konukları dans pistine topladı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar