Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif’in oluşturduğu Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun oturumunda gün sonuna kadar Nanovitsa (Alibey Konağı) ve Zvezdel (Güren) mikro bölgelerdeki üçüncü sınıf yolların trafiğe açılması için elden gelen her şeyin yapıldığı anlaşıldı. Momçilgrad İlçesi dahilinde vatandaşların evlerinden tahliye edildiği olaylara ilişkin ihbar alınmadı.

mestanli-yollari-kar-temizligiBugün ve yarın 9 ve 10 Mart’ta Momçilgrad İlçesinde bulunan eğitim kurumları tatil edildi. Buna sebep ilçenin karın etkisi altına kalması ve ilan edilen doğal afet durumunun devam etmesidir. Momçilgrad Belediye Başkanı’na okullarda eğitim ve öğretim süreciyle ilgili talimatlar verildi. Okulların tatil edilmesi kararı İl Eğitim Müfettişliği ile eşgüdüm halinde alındı.

Momçilgrad Belediyesi tarafından karın en etkili olduğu bölgelerde vatandaşların evlerinden dışarı çıkmamaları ve ancak kaçınılmaz durumlarda yolculuk yapmaları çağrısı yapıldı. Yoğun kar yağışlarından sonra EVN elektrik dağıtım şirketinin ekipleri oluşan arızaların giderilmesi yönünde yaptıkları çalışmaları sürdürüyorlar. Onlarca köyde ve ilçe merkezinin bir kısmında oluşan elektrik kesintileri hala devam ediyor.

Kırcaali Haber
Reklamlar