Mestanlı Nov Jivot Kültür Evinde düzenlenen İlahiyat Lisesi Mezuniyet törenine çok sayıda vatandaş katıldı.

Misafirler arasında Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Canlı, Başmüftülük Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Karamolla, Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed, Filibe Bölge Müftüsü Taner Veli, Pazarcik Bölge Müftüsü Abdullah Salih ve Blagoevgrad Bölge Müftüsü Aydın Mohamed yer aldılar.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan törende selamlama konuşması yapan Lise Müdürü Ahmet Bozov, “1991 yılında faaliyete başlayan İlahiyat Lisesi şu ana kadar 630 mezun verdi. Bu öğrencilerin bir bölümü başmüftülük çatısı altında çalışmaktalar, büyük bir bölümü ise yüksek okullarda okuyarak mühendis, doktor, gazeteci v.s. oldular. Bu yıl mezun olan kardeşlerime de başarılar diliyorum. İnşallah eğitimlerini yüksek okullarda devam ederler. Çünkü Bulgaristan’daki Müslümanların onlardan ihtiyacı var” diye belirtti.

Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Canlı selamlama konuşmasında tüm mezunları tebrik etti ve başarılar diledi. Doç. Dr. Mustafa Canlı ilahiyat lisesinden mezun olan öğrencilerin isimlerinin Bulgaristan Müslümanları tarihinde yer alacağını söyledi.

Kırcaali Bölge Müftüsü Beyhan Mehmed de tüm mezunları tebrik etti, eğitimlerini devam ettirerek örnek Muşlunlar olmalarını diledi.

Mezuniyet töreni öğrenciler tarafından hazırlanan zengin programla devam etti. Programda yer alan ilahiler, skeçler, şiirler ve şarkılar izleyiciler tarafından beğeni kazandı.

Törenin sonunda başarılı öğrencilere ödüller verildi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar