Mestanlı (Momçilgrad) Belediyesi’nin onaylanan projesi dahilinde Kamu Mutfakları olarak yeni bir sosyal hizmet başlatılıyor. “Uzatılan El” projesine Momçilgrad Belediyesi’nin Emek ve Çalışma Bakanlığı’nın Sosyal Koruma Fonu ile imzaladığı sözleşmeyle 1 Temmuz’da start verildi. Proje, Sosyal Yardım Ajansı tarafından verilen hizmete ilişkin lisans sahibi olan CEZER-91-Osman Yusuf şirketiyle ortaklaşa gerçekleştirilecek. Bulgaria restoranında yemek hazırlayıp tüketicilere sunma sorumluluğu bu şirkete aittir. mestanli-kamu-mutfagi

Kamu mutfağı sayesinde her gün yaklaşık 70 kişiye ücretsiz olarak öğle yemeği sağlanacak. Bulgaria restoranında servis edilecek yemeğin menüsü çorba, ana yemek ve ekmek içerir. Momçilgrad kasabasına yakın Suşevo, Gruevo, Gradinka, Sokolino, Progres köylerinden tüketiciler, belediye tarafından sağlanan taşıt araçlarıyla yemek ulaştırılacak. Zor hareket edebilen ve hareket edemeyen çocuk ve yetişkin kişilere öğle yemeği evlerine kadar götürülecek.

Proje sayesinde belediye çocuk ve yetişkin kimselere sıcak ve kaliteli yemek sağlayacak. Yeni hizmetle zor sosyal durumda bulunan kişi ve ailelerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Bu yardım aylık sosyal yardım parası alan kişi ve ailelere, geliri olmadığı ve onlara bakacak yakınlarının olmadığı tespit edilen kişiler, her türden asgari emeklilik ücreti alan tek başına yaşayan kişi ve ailelere, evsiz barksız kimselere yöneliktir.

Sıcak öğle yemeği verilmesinden ibaret sosyal hizmet, 15 Temmuz – 31 Aralık 2013 tarihleri arasında sunulacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar