Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Keman Bölümü öğrencisi 8 yaşındaki Laçin Akyol, Belçika’nın Namur kentinde düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda kendi kategorisinde 23 yarışmacıyı geride bırakarak dünya üçüncüsü oldu.

UMUT VAAT EDEN KEMANCI

Almanya, Fransa, Rusya, Estonya, Singapur, Japonya, Finlandiya, Letonya, Belçika, Litvanya, Hollanda gibi dünyanın birçok ülkesinden genç kemancıların katıldığı yarışmada Türkiye’yi, Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretmen Lily Tchumburidze’nin yarı zamanlı öğrencisi olan Aydınlıkevler İlkokulu öğrencisi Laçin Akyol temsil etti.

Küçük Laçin, yarışmada kendi kategorisinde 23 yarışmacıyı geride bırakarak dünya üçüncüsü oldu. Ayrıca jürisinden de tam not alarak umut vaat eden kemancılar listesine adını yazdırdı.

SADECE 2 AY HAZIRLANDI

Konservatuvarda yarı zamanlı öğrenci olan Laçin Akyol’un annesi keman sanatçısı Övül Akyol ve babası balet Mahmut Akyol, 2 aylık bir hazırlık dönemi ile yarışmaya katılan kızlarından derece beklemediklerini, sonucun sürpriz olduğunu söyledi.

Akyol çifti, kızlarının küçük yaşlarından itibaren kemana ilgisinin olduğunu bu nedenle de yarı zamanlı olarak konservatuvara devam ettiğini anlattı.

DERECEYE GİRMESİNİ BEKLEMİYORDUK

Övül Akyol, Laçin’in tecrübe kazanması için yarışmaya keman öğretmeni Lily Tchumburidze tarafından yönlendirdiğini de ifade ederek, “Laçin yarışmaya 2 ayda hazırlandı. Tecrübe kazansın diye götürdük. Giderken dereceye girmesini beklemiyorduk. Fakat yarışmadaki performansı jürinin de dikkatini çekti. Eleme usulü yapılan yarışmanın sonucu açıklandığında Laçin’in dünya üçüncüsü olduğu açıklanınca biz de şaşırdık. Bu sonuç bizi çok sevindirdi, mutlu etti. Laçin’in bu yönde eğitimini sürdürmesi konusunda aile olarak destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Geleceğin keman virtüözü olarak gösterilen Laçin Akyol, ilk önemli yarışmada derece almasının kendisini de sevindirdiğini vurgulayarak, daha çok çalışarak uluslararası alanda solist kemancı olarak konser vermeyi hedeflediğini dile getirdi.

Reklamlar