Mehmet Torun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, “Birbirimize Olan Yolu Bulalım (Let  FindtheWaytoEachOther)” isimli Hayatboyu Öğrenme Comenius Projesi kapsamında Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen misafirlerini ağırladı.

 

mehmet torun özel eğitimMehmet Torun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, “Birbirimize Olan Yolu Bulalım (Let  FindtheWaytoEachOther)” isimli Hayatboyu Öğrenme Comenius Projesi kapsamında Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen misafirlerini ağırladı.

60 Öğrenci ve 15 öğretmenin katıldığı ziyarette Mehmet Torun Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde bulunan atölyeler gezildi. Yabancı ve Türk öğrenciler ebru, çilek reçeli yapımı, kumaştan toka üretimi gibi birçok ortak çalışma gerçekleştirdi. Proje çerçevesinde bir hafta süreyle Bursa’da bulunan öğrenciler kentin tarihi ve kültürel yerlerini de gezdi.

Okul Müdürü Mustafa Okumuş,  “Bu toplantımızda Türkiye’nin ev sahipliğinde projenin diğer ortakları olan Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen katılımcılarla projede yapılan çalışmalar değerlendirildi. Projemizin amacı, özel gereksinimli bireylerin sanatsal aktivitelerle renkli dünyalarını tanımak ve onların yaptıkları etkinliklerle ilgili duygularını bir günlüğe aktarmalarını sağlamaktır. Bu günlükte yazılanlar,  özel gereksinimli bireylerin dilleri ne kadar farklı olsa da yaşadıkları heyecan, duygu ve düşüncelerin ortak olduğunu göstermektedir. Özel gereksinimli birey olan öğrencilerimiz kendi iradeleriyle hareket ettikleri, ailesinin ve çevresinin yardımına ihtiyaç duymadan nasıl yaşayabileceğini bu proje kapsamındaki gezilerle yaşama fırsatı buldular.  Böylece hayatında belki de ilk defa ailesinin koruyuculuğundan uzakta ve insanların acıyarak yardımına koşmadığı bir dünyanın kapısını araladılar. Ayrıca bu proje, özel gereksinimli bireylere imkân verildiğinde neleri başarabileceğinin bir kanıtı olmuştur” dedi.

Reklamlar