Millet Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva, Avrupa Parlamentosu Eski Üyeleri Derneğinin heyetini genel toplantı salonunda karşılayarak, “Daha güçlü, daha canlı bir Avrupa Birliğine ihtiyacımız var” diye belirtti.

Karayançeva, politikacıların bazen şöminede ateş dansçıları olarak dans ettiklerini niteledi, çünkü şimdi çözümlenmesi gereken ciddi sorunların olduğu bir zamanda yaşadıklarını ve bunu da politikacıların yapması gerektiğini dile getirdi. Bulgaristan Parlamentosu Başkanı, cesur siyasi liderliğe ihtiyaç olduğunun altını çizdi.

Ayrıca, AB Başkanlığının en önemli önceliğini – Batı Balkanlar’ı ve Avrupa perspektifine katılmanın ne kadar önemli olduğunu, Birliğin gündeminin bölgeye barış getirecek bağlantı ve altyapı olduğunu hatırlattı.

Karayançeva, çocukların güvenliğini sınırların yokluğunda korumak ve böylece çocukların farklı dillerde özgürce iletişim kurabilmeleri için önemli olduğunu söyledi.
Millet Meclis Başkanı, Bulgaristan Parlamentosu’nun, devlet için önemli kararlar aldığı, aynı zamanda vatandaşlara yönelik daha iyi bir yaşam sağlamak amacıyla kaliteli yasaların oylandığı bir kurum olduğunu belirtti.

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Brigit Langenhagen, Bulgaristan’ın görevi AB Başkanı olarak, AB’nde neyin değiştirilmesi ve neyin korunması gerektiğini bize bildirmesidir.
Langenhagen, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin gelecek yıl (2019) düzenleneceğini ve Avrupa için önemli konuların tartışmaya başlanması için zamanın uygun olduğunu hatırlattı.

Toplantının başında misafirlere Bulgaristan’ın AB Konseyi Dönem Başkanlığı’na yönelik video sunuldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar