1992-1995 Bosna Savaşı’nda Birleşmiş Milletler Srebrenitsa da dahil olmak üzere 6 bölgeyi güvenli bölge ilan etmişti. Hollanda birliği tarafından korunan şehir hiçbir savunmadan 11 Temmuz 1995 tarihinde Sırp güçlerine teslim edildi.

Sırplar sırf 11 Temmuz 1995 -17 Temmuz 1995 tarihleri arasında, kadınları ve çocukları ayırt ederek yaklaşık 8 binden fazla genç ve yetişkin erkeği katlettiler.

Maalesef katliamlar bunlarla sınırlı kalmamıştır.

Sırp kuvvetlerinden kaçmak isteyen yaklaşık 15.000 Osmanlı bakiyesi Müslüman Boşnak dağlara yönelerek Srebrenitsa Soykırımı’ndan kaçabilmek için “Güvenli Bölge” Tuzla şehrine ulaşmak için kullandığı ve Sırp bombardımanı altında orman içlerinden gece gündüz neredeyse durmaksızın yaklaşık 110 Km. mesafeyi yürümüşler fakat ancak 5.000’i bunu başarabilmiştir.

O dönemde “Ölüm Yürüyüşü” adı verilen fakat daha sonra barışın kalıcı olması için “Barış Yürüyüşü” (Marş Mira) adıyla her yıl dönümünde yürüyüş tertip edilmeye başlanmıştır.

Osmanlı Devleti idaresinde Türk Milleti tarafından yüzyıllarca barış içerisinde yönetilmiş ve gönül bağımız olan Bosna’da Sırp militanlarca katledilen binlerce masum insanı rahmetle anıyor, Sırp katliamlarını görmezden gelerek onlara göz yuman ve medeni (!) olduğunu iddia eden emperyalist Batı’yı lanetliyorum.

Zalimler için yaşasın cehennem…

Reklamlar