Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Manisa‘da bir ilke daha imza atarak eskrim kursu açtı. 10 sporcuyla başlayan kursların önümüzdeki günlerde Celal Bayar Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulundan gelecek 15 öğrencinin katılımıyla 25 sporcuyla devam etmesi bekleniyor.

Manisa‘da ilk kez açılan Eskrim kursları Atatürk Spor Salonunda başladı. Verilen eğitim çalışmaları Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Antrenörü ve Uluslar arası Hakem olan İpek İrem Ülkü tarafından Atatürk Spor Salonunda sürdürülüyor.

GELECEĞİN ESKRİM SPORCULARINI YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Geleceğin Eskrim Sporcularını yetiştirmek için çaba harcadıklarını söyleyen Antrenör İpek İrem Ülkü, “Sporcularımıza Kılıç dalında eğitim veriyoruz. Eskrim özel giysiler içinde yapılır. Tel kafesten bir maske, koruyucu bir yelek, sağlam keten ya da branda bezinden bir ceket ve yumuşak eldivenler giyilir. Bu giysiler eskrimciyi yaralanmalardan korur. Eskrim karşılaşmaları, genişliği 1.5 metre ve uzunluğu 14 metre olan bir pistte yapılır. Eskrim Her yaş grubuna hitap etmektedir. Eskrim hiperaktivite dikkat bozukluğu gibi problemlerin çözülmesine, sayısal zekayı en iyi şekilde geliştirmeye yönelik bir spordur.Manisa ilinde İl müdürlüğümüzün destekleriyle beraber en iyi şekilde branşımızı tanıtıp ulusal ve uluslararası platforma ilimizi temsil etmek istemekteyiz. Eylül ayındaBulgaristan‘ın Plovdiv Şehrinde düzenlenen Uluslararası Plovdiv Cup turnuvasında kısa süre olmasına rağmen sporcularımız Kaya Elmalı 13. Dalyan Doğukan Öztunay 16. Halil Büyüktürk 21. olmuştur.” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ SPORCU SAYIMIZI ARTTIRMAK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Savaş Duman ise, “Hedefimiz sporcu sayımızı arttırmak ve yetenekli çocukları eskirim sporuna kazandırmaktır. Belli hedeflerimiz var. Maalesef biz göreve gelmeden önce çok ihmal edilmiş bir spor dalı, okulların açılmasıyla birlikte antrenörümüz İpek Hanım okullarımızdaki yetkili arkadaşlarla iletişime geçerek yetenekli öğrencilerimize ulaşacak. Kurslarımız Hafta içi ve Hafta sonu olacak, çocuklarımızı ve yetişkinlerimizi de bu kurslarımıza bekliyoruz. Eskrimin çocuğa kazandırdığı disiplin ve yoğunlaşma yeteneğinden sonra derslerde de başarılarının artığını kendileri ve ailelerde görecekler. 7’den 77’ye herkesi eskrim yapmaya davet ediyoruz.” diye konuştu

Reklamlar