401_207_f1Mamuşa Belediyesinin organizasyonuyla Mamuşa Anadolu İlk öğretim Okulu avlusunda 23 Nisan Kosova Türklerin Milli Bayramı günü görkemli bir şekilde kutlandı.
Prtotokol konuşmalarda Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç,” Bu gün Bayramı günü, bu gün neşe günü, bu gün Kosova Türklerinin Milli Bayram günüdür” dedi. Bütüç, Mamuşa Belediyesinin her sene geleneksel bir şekilde 23 Nisan Kosova Türkleri Milli Bayramını kutladığını belirtti.

Bütüç konuşmasının devamında, “Yapılan çalışmalardan Mamuşa Belediyesi Kosova Cumhuriyetinde son dört senedir hep birinci seçilmektedir.Eğitim atar damarımızdır.Kaliteli eğitim Mamuşa’nın kalkınmasına yardımcı olacaktır.Mamuşa Belediyesi eğitime çok büyük önem vermektedir.Gelecek nesillerimiz yarınlarımızın teminatı olacaktır.Mamuşa Belediyesi Kosova da model bir Belediyedir.Bütün amacımız güzel bir Mamuşa olmasıdır.Bu güzelim Kosova’yı en kısa zamanda Avrupa Birliği içerisinde olması için çalışmalar yapılmaktadır.Diğer taraftan Ana ülkemiz Türkiye Kosova ve Mamuşa belediyesine vermiş olduklerı her çeşit destekten dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır” diye vurgu yaptı.

Törene katılan Türk Temsil Heyet Başkanı Albay Aygün Eker de yaptığı konuşmada Mamuşa da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Eker, “Mamuşa insanı çok çalışkandır. Mamuşa Belediyesi Kosova da örnek bir Belediyedir.Hepinizi tebrik ediyorum.Unutmayın Türk Temsil Heyeti olarak Mamuşayı çok seviyoruz.Her zaman yanınızda alacağız ve olmaya da devam edeceğiz.Türk Askeri yaklaşık 14 sene sizin aranızdadır.Her alanda sizlere yardımcı olmaya çalışıyor.Aradan 14 see geçiyor bu bulunduğunuz konum çok iyidir ve daha da iyi olacaktır.Hepinizin Mili Bayramı kutlu olsun” dedi.

Reklamlar