Kofçaz ilçesindeki Bulgaristan’a açılan Malkoçlar Sınır Kapısı’nın yeniden açılması amacıyla AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan tarafından girişim başlatıldı. senol-Gursan-akparti-kirklareli-mileltvekili-2013
Gürşan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1903 – 1948 yılları arasında faaliyette olan Malkoçlar Sınır Kapısı’nın yeniden faaliyete açılması için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nezdinde girişimleri olduğunu söyledi. Sınır kapısnın yeniden faaliyete geçmesi halinde Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dostluk ilişkilerinin daha fazla güçleneceğine inandığını ifade eden Gürşan, “Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan ziyaretimde, Bulgaristan yetkilileri kapının açılması için çağrıda bulundular. Bu çağrı bana mantıklı geldi.

Konuyu hemen Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin’e bildirdim. Bakan yardımcımız da konuya olumlu baktı. Sınır kapısının iki ülke insanın gidiş gelişini kolaylaştıracak. Önceden olduğu gibi iki ülke insanlarının komşuluk ilişkileri başlayacak” diye konuştu. Gürşan, Kofçaz Belediyesi’nin de Bulgaristan’ın Bolyarovo Belediyesi’nin Malkoçlar Sınır Kapısı’nın faaliyete geçmesi için proje yaptıklarını ifade ederek, sınır kapısının yeniden açılması halinde Kofçaz’a ekonomik, turizm alanlarında katkı sağlayacağını kaydetti.

AA

Reklamlar