11 Ekim 2013 tarihinde Loveç’in Malinovo köyü camisini yenileme çalışmaları başarıyla tamamlandı. Cuma namazından önce yurt içinden ve yurt dışından gelen konuklar yenilenen caminin hizmete açılacağından dolayı köyde yaşanan sevinci paylaşmak için bir araya toplandılar. lovec-malinovo-koyu-yenilenen-camiCaminin onarımı ve yeniden yapılandırılması Bulgaristan ve Türkiye’den sponsorların sayesinde mümkün oldu. Onarım çalışmaları köyde beraber yaşayan Müslüman ve Hıristiyanların ortak çabaları sonucunda gerçekleşti. Malinovo köyü bölgede farklı etnik ve dini topluluklara mensup sakinlerinin hoşgörü ve iyi komşuluk içerisinde yaşamalarıyla ünlüdür.

Yenilenen caminin açılışı töreninde Başmüftü Yardımcısı Birali Mümün Birali, Pleven Bölge Müftüsü Hacı Necatin Mustafov, T. C. Sofya Büyükelçiliği Dini Hizmetler ve Kültür Ataşesi Doç. Dr. Fikret Karaman, Sofya Yüksek İslam Enstitüsü Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Dursun Ali Türkmen, Loveç Valisi Milko Nedyalkov, köy muhtarı, yurt içinden ve yurt dışından başka konuklar yer aldı.

Başmüftü Yardımcısı ile Pleven Bölge Müftüsü, çeşitli savaşlarda hayatını yitiren Müslümanların anısına bir taş anıtın açılışını yaptılar.

Konuklar, hayır işleri yapmaya devam ederek camileri yenileyip tekrar Müslümanların hayatının merkezinde olmalarını sağlamayı dilediler.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar