Bulgaristan’da düzenlenen 19. Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda Türkiye’yi ve Mersin Üniversitesi’ni temsil eden Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı ve Gitar Sanat Dalı yarı zamanlı öğrencisi Metin Atasoy jüri özel ödülüne layık görüldü.

Bulgaristan‘da düzenlenen 19. Uluslararası Klasik Gitar Yarışması’nda Türkiye‘yi veMersin Üniversitesi‘ni temsil eden Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Piyano Ana Sanat Dalı ve Gitar Sanat Dalı yarı zamanlı öğrencisi Metin Atasoy jüri özel ödülüne layık görüldü.

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Bulgaristan‘ın Küstendil şehrinde yapılan yarışmaya dünyanın farklı ülkelerinden 127 gitarist katıldı. Yarışmaya 16-18 yaş grubu kategorisinde katılan Hacı Zarife Çelebi Aygar Anadolu Lisesi 11’inci öğrencisi Metin Atasoy, 26 gitarist arasından dördüncü olarak jüri özel ödülünü kazandı. Halka açık olarak yapılan etaplarda gitaristleri, Prof. Dr. Pinayot Panayotov, Doç. Dr. Stela Dinkova ve Neli Nedeva’nın başkanlık yaptığı 24 kişiden oluşan jüri değerlendirdi.

Gitar eğitimini 2007 yılından bu yana MEÜ Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Programı’nda Öğr. Gör. Can Erdoğan’ın öğrencisi olarak sürdüren ve daha önce de gitar yarışmalarına katılan Atasoy, Ankara‘da yapılan 1. Ulusal Liseliler Gitar Yarışması’nda da ikincilik elde etmişti.

Reklamlar