Kırcaali Aleko Konstantinov Ekonomi Lisesi 12.sınıf öğrencileri Simona İvanova ve Aysun Faikova, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için Atanas Burov Vakfı bursu kazandılar. Bu yıl da Atanas Burov Vakfı, ülke çapındaki ekonomi liselerinde okuyan öğrencilerin burs yarışmasına katılmalarına imkan verdi.

Yarışmaya başvuran 53 öğrenciden yarışma komisyonu, ikinci aşamasına katılmaya 30 öğrenciyi davet etti. Onların arasında Kırcaali Aleko Konstantinov Ekonomi Lisesi öğrencileri Simona İvanova, Desislava Gugleva, Nelina Dimitrova, Viktoriya Trifonova, Aysun Faikova ve Sevda Rasim de bulunuyor.

Finalde mücadele eden yarışmacılar, “Bulgaristan ekonomisi bugün ve yarın. Bulgaristan, ne zaman ve hangi koşullarda Avro Bölgesi’nde olacak? ” konusunu tartıştılar, ekonomi konusunda bilgi sahibi ve değerler sistemine sahip olduklarını göstererek, mesleki gelişim planları hakkında konuştular. Tartışmada ve söyleşide gösterdikleri performans sonucunda yarışma komisyonunun önerisi üzerine Atanas Burov Vakfı Yönetim Kurulu 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için 12 öğrenciye burs verilmesi kararı aldı.

Aysun ve Simona’nın yarışmada gösterdikleri başarılı performansları onlara burs alma hakkı kazandırdı.

Aysun ve Simona’ya nice başarılara imza atmalarını dileriz!

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar