Bulgaristan priması Lili İvanova yeni albümünde kalbe dokunan 14 şarkı topladı. Farklı nesillerden bestecileri toplayan albüm, bununla çok özel bir eser oluyor. Yıldızın en güzel şarkıları de bu albümde, yeni düzenlemeyle yer alıyor. Eski şarkılardan ikisi ise, tam orijinal şekliyle söylendi. Albüm adını ise, müziği genç Angel Dülgerov’a ait “Poetıt-Şair” adlı parçasından almış. Jeni Moneva Lili İvanova ile müziği ve yeni albümünü konuştu:

“Bir zaman önce oyuncu Hristo Mutafçiev ile konuştum. Şakadan mı, ciddiden mi bilmem, bana “Neden ortak bir şarkı yapmıyoruz” diye sordu. Ben onu daha önce bir programda şarkı söylerken duymuştum. Onun dolgun sesi dikkatimi çekti. Onun da oyuncu, şarkıcı ve sanatçı olarak çok farklı bir karizması var. Ona “Poetıt-Şair” adlı besteyi verdim ve şarkı içinde yer alan şiiri söylemek için onun uygun olduğunu düşündüm. Klibin yönetmeni Stoyan Radev oldu. Hristo Mutafçiev çekimlere geldi, bana büyük bir jest yaptı. Albümün adı konusunda hiç tereddüt etmedim, müziği duyunca ve “Şair” adlı şiiri okuyunca, kararım kesin oldu. Böylece “Poetıt-Şair” adlı albümüm piyasaya çıktı.

Yeni albümde eserlerin çoğunda müzik Aleksandır Yosifov’a ait.

“Aleksandır Yosifov için sadece güzel sözler söyleyebilirim. O muhteşem bir müzisyen, bestekar, çok iyi eğitimli ve terbiyeli bir kişi. Günümüzde böyle insanlar az. Onunla aramız her zaman çok iyi oldu, onun şarkılarını söylediğim için çok mutluyum. Müziklerini Bulgaristan’ın büyük şairlerinin şiireleri üzerine yazdı- Pavel Matev, Damyan Damyanov, Lübomir Levçev. Aleksandır Yosifov yakında bana telefon eti ve “Sana teşekkür etmek istiyorum, benimle kalan tek kişi oldun” dedi. “Benim için yazdığın şarkıların için minnettarım sana, dedim ona. Albümde Nayden Andreev’in “Şturçe- Cırcır böceği” şarkısı da var. Yeni düzenleme yaptık ona. Bu şarkıyı dinleyiciler çok seviyor”.

“Poetıt-Şair” albümünün güzel dışı da Petya İvanova’ya ait. Lili İvanova iki yıldan beri onunla çalışıyor. Kayıtların çoğu Angel Dülgerov’un Plovdiv’deki stüdyosunda yapıldı. Lili İvanova’nın besteci ve gitaristi “Lili İvanova’nın eski şarkılarına yeni düzenleme ve yeni can katmak benim için de bir zevkti” diyor.

Lili İvanova yeni albümünden bazı eserleri Londra konserinde seslendirecek. Konser 16 Mayıs’ta, İngiliz Başkentinde farklı kültürlerin merkezi haline gelen “Troxy” kulübünde yapılacak.

Reklamlar