Türkiye’den Bulgaristan’a gelen gurbetçiler, ekonomik kriz yaşayan ülkedeki esnafın yüzünü güldürüyor.
kircaali-otogarKurban Bayramı nedeniyle Bulgaristan’da Türk ve Müslümanların yaşadığı bölgeler canlandı. Türkiye’de yaşayan binlerce Bulgaristan göçmeni ve Batı Avrupa ülkelerinde çalışanlar bayram nedeniyle ülkeye dönmeye devam ediyor.

Kurban Bayramı’nı doğum yerlerinde geçirmek isteyenler, Türklerin ve Müslümanların yaşadığı bölgelerin canlanmasına neden oldu. Türkiye’de, Bulgaristan Türklerinin çoğunlukta ikamet ettiği İstanbul, Bursa, İzmir, Edirne ve Yalova gibi illerden onlarca yolcu otobüsü Bulgaristan’ın Kırcaali, Şumnu, Razgrad, Rusçuk ve Haskovo illerine yolcu taşımaya devam ediyor.

Bayramın yarattığı insan akınından Bulgaristan’daki esnaf da memnun. Kurban pazarlıklarında satışlar son günde artarken, alışveriş merkezlerinde yoğunluk yaşanıyor.

Kırcaali’de araba kiralama şirketi sahibi Nikolay Obretenov, “Bayramdan önce bir iki araç zor kiralayabiliyordum. Halihazırda boş aracım yok, oysa sürekli sormaya geliyorlar” dedi. Bayramın coşkusu taksi şoförlerini de sevindirdi. Kırcaali ve diğer büyük şehirlerdeki taksiciler, bayramları sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek bayram öncesi ve sonrasında işlerin katlandığını söylüyor.

Haskovo otogarında taksicilik yapan Selim Mehmet “Çok şükür bayramlarda işlerimiz iyi gidiyor. İnsanlar kurbanlıklarını kesmek için Türkiye ve diğer ülkelerden memeleketlerine geliyor” dedi.

 

AA

Reklamlar