BALIKESİR’in Ayvalık, Burhaniye ve Edremit ilçelerinde, çok sayıda tatilcinin kredi kartlarını kopyalayıp para çektiği ileri sürülen Romanya ve Bulgaristan uyruklu 5 kişi, polis tarafından yakalandı.kredikarti-kopyalayan-bulgaristanli

Mahkemeye çıkartılan şüpheliler tutuklandı.

Ayvalık İlçesi’nde, 22-30 Temmuz tarihleri arasında bir banka şubesine ait ATM’lere düzenek yerleştirilip, çok sayıda tatilcinin banka ve kredi kartlarının kopyalanarak hesaplarının boşaltılması üzerine harekete geçen Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı soruşturma başlattı.

Polis ekipleri yaptıkları inceleme sonucunda, Ayvalık’taki bankaların para çekme makinelerinde koplayanan kartlarla Bulgaristan’dan nakit para çekimleri, Endonezya ve Amerika Birleşik Devletleri’nden de internet üzerinden alışveriş yapıldığını belirledi.

Uluslararası bir suç örgütüyle karşı karşıya gelen polis, geçen temmuz ayında Edremit Körfezi’ nde kalan Bulgaristan uyruklu kişileri incelemeye aldı. Çalışmada, Edirne sınır kapısından yurda giriş yaptıkları öğrenilen Bulgaristan Uyruklu M.I. (37) ve M.A. (31) ile Romanya uyruklu I.M. (35), A.M. (40) ve G.M. (29) takibe alındı.

BEŞ ATM’YE DÜZENEK YERLEŞTİRMİŞLER

Tatilci görünümüyle Ayvalık İlçesi Küçükköy Beldesi’ndeki bir otele yerleşen şüphelilerin, Burhaniye, Ayvalık ve Edremit ilçelerinde bulunan 5 ayrı ATM’ye kart kopyalama düzeneği yerleştirdikleri belirlendi. Polis ekipleri yaptıkları çalışma sonrası Bulgaristan uyruklu M.I. ve M.A.’yı Edremit İlçesi Zeytinli Beldesi’nde bulunan bir ATM cihazındaki kart kopyalama düzeneğini sökerken suçüstü yakaladı. İki şüphelinin sorgulanmasından sonra, Küçükköy Beldesi’ndeki bir otelde konaklayan çetenin diğer üyeleri Romanya uyruklu I.M., A.M. ve G.M. de yakalandı.

SUÇ ALETLERİ DE ELE GEÇİRİLDİ

Çete üyelerinin kullandıkları Romanya ve Bulgaristan plakalı 2 aracın içinde yapılan aramada, 1 dizüstü bilgisayar, telefon bataryaları ile kullanılan 3 kredi kartı kopyalama cihazı, ATM’lere bankamatik kartının girişini sağlayan 10 mekanizma, 1 tablet bilgisayar, 6 cep telefonu, 1 navigasyon cihazı, 4 harici hafıza kartı, 8 telefon bataryası, tornavida, kargaburun, keski, pense, demir testeresi, kopyalamada kullanılan çift taraflı bant, kopyalama cihazını çıkartırken kullanılan etanol alkol ve 1 alet çantası ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

 

Doğan Haber Ajansı

Reklamlar