Şiroka lıka Milli Folkor Sanatları Okulları Müdürü bayan Stoyanka Tenova “Konseri büyük bir heyecanla bekledik ve genç yeteneklerimizin başarılarından dolayı çok mutluyuz. Salon tıklım tıklım doluydu, alkışların ise sonu yoktu” dedi ve devam etti:

“Organizatörü “Bulgar ruhu” Vakfıdırve bu konser, vaat edilen etkinliklerden bir tanesidir. Konser, vakfın mali desteğiyle gerçekleşti, ki onlar Bulgar gelenek ve kültürünü korumayı kendi davası olarak benimsemiştir. Hazırladığımız program, tüm foklor bölgelerden müziği içeriyordu ve tabii ki Kotel ve Şiroka lıka bölgelerine ait enstrümanlar ve danslar da vardı.”

Bilet satışlarından elde edilen paralar iki okula teslim edildi. Bu paralarla yeni müzik aletleri satın alınacak ve sahne kiyafetleri yenilenecektir.

СнимкаŞiroka lıka Milli Folkor Sanatları Okulunun sanat çalışmaları tüm hızla devam ediyor.

Bayan Tenova: “Ders yılının sonu çok yakın olmasına rağmen öğrencilerimiz bir dizi konserler hazırladılar. 2 Mayıs günü okul salonunda Bulgar halk dansları bölümünün açlışının 15.yıldönümü nedenyle bir konserimiz var. Eski öğrencilerimizin de bu konsere katılmalarından dolayı çok mutluyuz. Şiroka lıka okulunun mezunları bugün “Trakya”, “Pirin”, “Bılgare” ve diğer müzik topluluklarında başarıyla okulu temsil ediyorlar. O gün büyük ailemizi biraraya getireceğimizden dolayı çok mutluyuz.

Reklamlar