Krumovgrad (Koşukavak) Belediyesi’nin 24 Mayıs Bulgaristan Eğitim Kültür ve Slav Alfabesi Günü kutlamaları kapsamında ünlü Bulgar sporcusu ve Spor Bakanı Yardımcısı Yordan Yovçev yenilenen kasaba parkında modern bir fitness alanının açılışını yaptı.

krumovgrad-park-acilisiKrumovgrad Belediye Başkanı Sebihan Mehmet, tüm Belediye sakinlerini selamlamasında gençlerin resmi dil Bulgarcaya değer verip korumalarını ve hayallerinin peşinden koşmalarını diledi. Bu eğitim-öğretim mezunlarından başarılı 6 lise öğrencisine takdir belgesiyle para ödülü verildi. Ünlü jimnastikçi ile Belediye Başkanı parkta açıkta hizmete sunulan modern fitness makineleri alanının açılış kurdelesini kestiler.

Yüzlerce Krumovgrad vatandaşına hitaben Yovçev, “Yeni edinim sağlıklı vücut korumak isteyen herkes için sevilen bir yer olacak” dedi.

Kısa bir zamanda kurulan spor alanı Krumovgrad Belediyesi’nin Herkese Spor Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirildi. Proje, Beden Eğitimi ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edildi. Fitness alanı, çocuk, yetişkin ve engelli kimselerin de kullanabileceği 9 çok fonksiyonlu spor aleti ile donatılmıştır.

Kutlama programı halk sanatçısı Nikolina Çakırdıkova’nın konseriyle devam etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar