Ekim ayında Koşukavak (Bulgaristan)ı ziyaret eden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül burada Şişli ile Koşukavak Belediyelerini kardeş olacağını ilân etmişti. sisli-beld-kosukavak-beld-kardes
Aradan sadece bir buçuk ay geçti ve iki belediyenin kardeşlik protokolü İstanbul Şişli’de 150 kadar kişiden oluşan Koşukavaklının da hazır bulunduğu törende Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile Koşukavak Belediye Başkanı Sebihan Mehmet tarafından imzalandı.

Törende ilk konuşmayı yapan Koşukavak Belediye Başkanı Sebihan Mehmet, burada bulunmaktan çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Sayın Başkan Sarıgül belediyemizi ziyaret ettiklerinde o gün bizlere Şişli Belediyesi ile kardeş olma arzusunda olduklarının müjdesini vermeleri bizim için bir ödüldü. Her iki tarafın arzusu şu anda gerçekleşmekte olduğundan çok çok mutluyuz ve gururluyuz. Belediyemiz Şişli Belediyesi ile kıyaslandığında avuç içi kadar da olsa bu farklılık bizleri ayırmıyor, bilakis birleştiriyor. Ben bundan yana insanlar arasında din, dil farkı gözetmeksizin hoşgörünün üstün gelmesi temennilerimi sunar, hepinizi saygı ve sevgiyle kucaklarım” dedi.

Daha sonra söz alan Mustafa Sarıgül, Rumeli ve Balkan kökenli camianın Türkiye Cumhuriyeti’nin makus talihini değiştirdiğini vurgulayarak, Mustafa Kemal Atatürk’ün de bir Rumelili olduğuna dikkat çekti. “Koşukavak’ta kaldığım bir buçuk saat içerisinde sizler benim gönlümü fethettiniz. Sizlerle o kısa süre içinde öyle bir kaynaştık ki, bugün bu aktı burada imzalıyoruz. Sizlerle paylaşmak istediğim bir husus var” diyen Sarıgül, “Biliyor musunuz ben mutsuzum. Neden mi? Şu anda Türkiye’nin ikinci bir Rumeliliye çok ihtiyacı olduğundan, ama böyle birinin bulunamadığından mutsuzum” şeklinde konuşarak gelecek belediye seçimlerinde İstanbul büyükşehir belediyesinde kimin hangi sandığa oy kullanması gerektiğine dikkat çekti.

Törende Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı başta olmakla, yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundular. Bölükbaşı burada yaptığı konuşmada bugüne kadar İstanbul’u yönetenlerin kederli günlerinde de mutlu anlarında da hiçbir zaman federasyonun yanında bulunmadıklarını ifade ederken, “Bizim hemşerimiz bakan da oldu, belediye başkanı da oldu ama bir Anadolu çocuğu olan Mustafa Sarıgül kadar yanımızda yakın olamadılar. Bugüne kadar Şişli ilçesinde halka hizmette kusur etmeyen, örnek bir yönetici olan Sarıgül’ün gelecek seçimlerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesini yönetmesi için dua ediyoruz” şeklinde konuştu.

İki belediyenin kardeşlik protokolüne imzalar atıldıktan sonra iki başkan birbirlerine hediyeler sundular. Koşukavak Belediye Başkanı Sebihan Mehmet Sarıgül’e at şeklinde bir duvar saati hediye ederken Koşukavak’ın anlamını atlarla kavaklığın boyunda koşu yapılması ile açıkladı ve “Madem seçime soyunmuşsunuz, bu at sizi üstün başarıya doğru uçursun” temennisinde bulundu.

 

Mehmet Türker – Kırcaali Haber

Reklamlar