Momçilgrad (Mestanlı) İlçesi’nin Konçe köyünde iki hafta önce çıkan yangında yanan evin onarılması için yapılan yardım kampanyasına iş adamları ve vatandaşlar katıldılar. mestanlida-yangin-nedeniyle-evsiz-kalanlara-yardim

Kampanyanın başlangıcından bu yana yardım çağrısına yüzlerce bağışçı duyarlılık gösterdi.

Hatırlatmak gerekirse, 14 Eylül 2013 tarihinde elektrik aksamının kısa devre yapması sonucunda çıkan yangında Konçe köyünde iki katlı bir evin yanmasına ve 4 kişilik bir ailenin evsiz kalmasına sebep oldu. Bu yıl evin sahibi Hörü İsmail için çok talihsiz, çünkü ağustos ayının sonunda elektrik çarpması sonucunda torununu kaybetmişti.

Bugün yangından iki hafta sonra evin temeli tamamen yenilendi, birinci katta iç kısmındaki duvarlar ise yeniden inşa edildi.

Mestanlı Belediye Başkanı Akif Akif, “Kıştan önce evin yeniden yapılandırılıp ailenin tekrar yerleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yarım çağrılarımıza anında vatandaşlar ve şirketlerin yanıt vermesi gurur verici bir olay. Onlara en kalbi teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Daha çok sayıda Mestanlıların aileye yardım elini uzatacağından şüphem yok” diye kaydetti.

Momçilgrad Belediyesi tarafından organize edilen kampanyadan günler sonra yerel NAR, VK Mladost 95, VK İzgrev, NEK GROUP ve İsa 2000 şirketleri inşaat ve agrega malzemeler sağladılar. Kasabadaki Rotary Club aileye beyaz eşya bağışında bulundu. Yıllar önce evinde çıkan yangın yüzünden aynı duruma düşen deri ticaretiyle uğraşan bir iş adamı da insani davranışta bulundu. Yardımsever iş adamı, aileye 400 leva tutarında inşaat tahtaları bağış ederek yardımcı oldu.

Belediye yönetimiyle köy muhtarları hemfikir olup aylık maaşlarının bir kısmını ailenin ihtiyaçlarını karşılamak üzere ayırmaya karar verdiler.

Hayırsever vatandaşlar, D Ticaret Bankası’nın Momçilgrad Şubesi’nde açılan IBAN: BG 56 DEMI 92401000108447 banka hesabına para yatırarak yardımcı olabilirler.

Belediye’nin girişine, benzin istasyonları, mağaza ve Momçilgrad’da merkez yerlere bağış kutuları kondu. Aileye yardım için para toplama kampanyası devam ediyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar