Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) Başkanı Sezgin Mümin, yaptığı basın açıklamasında komünist rejimin madurlarına “1989 öncesi dilen zulümler  için tazminat davası açın” çağrısında bulundu.
baf-logoBAF Başkanı Sezgin Mümin, mağdurların tazminat davası açmak için tek kuruş harcamayacaklarını belirtti.
BAF Başkanı, tazminattan yararlanacak kişilerin, mahkȗmiyetinin kanıtlamolması gerektiğini söyledi.

Sezgin Mümin, Türk adlarını almayanların da bu davadan yararlanamayacağının altını çizdi.

Basın açıklaması metni:
   Sevgili T Haber Okurları ve Totaliter Rejimin Değerli Siyasȋ Mahkȗmları,
   Komünist rejimin yıkılmasından bu yana 23 yıl geçti; fakat bugüne kadar hiçbir kurum, kurluş ya da şahıs cezaevlerinde yatan ve Belene kamplarına sürülen Bulgaristan Türkleri ve yakınları ile ilgilenmedi. Ancak artık canla başla Bulgaristan Türklerinin hakkını hukunu savunan sivil toplum kuruluşu Bulgaristan Adalet Federasyonu vardır.
Değerli T Haber okurlarının verdiği destekle bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz. Bizlere desteğini sürdürmenizi de istirham ediyoruz. Sizleri asla hayal kırıklığına uğratmayacağımızdan emin olabilirsiniz.
Türklerin çıkarlarını savunan sivil toplum kuruluşu olarak soydaşlarımızın kanını yerde bırakmayacağız; 1989 yılı öncesi Bulgaristan Türklerine yapılan zulümlerin hesabını soracağız.
Hepinizi tazminat davası açmak için mahkemelere başvuru yapmaya davet ediyoruz. Dava açmak için cebinizden tek kuruş ödemeyeceksiniz. Açılacak tazminat davasından yararlanacak kişiler, 1989 yılı öncesi komünist dönemde Eski Zağra, Sofya, Pazarcık ve Bulgaristan’ın daha birçok yerinde hapis yattığına ve  Belene gibi birçok yere kampa sürüldüğüne dair belge sunması gerekecek. Bulgaristan Adalet Federasyonu Başkanı olarak çok yakın zamanda başvuru formu örneğini T Haber‘de yayınlayacağız, sonra da o forumları sizlere sunacağız. Zaten doldurulacak forumları Yüksek Adliye Kurulu’ndan (VSS) aldık.
   Türklüğünü korumak için çeşitli zulümlere maruz kalmış soydaş ve dava arkadaşlarımıza hem irtibat hem kolaylık sağlamak için Türkiye’deki birkaç dernekle görüşmelerimiz olacak.
Sizleri haklarınızı aramaya davet ediyoruz!
Aydın Osman | T HABER
Reklamlar