İktidardaki Bulgaristan’ın Avrupalı Geleceği İçin Vatandaşlar (GERB) partisinin ardından ülkede komünist rejim mağdurlarının üye olduğu dernekler de Meclis Başkan Yardımcısı Valeri Jablyanov’un “Halk Mahkemesi, gerekli ve kaçınılmaz bir adalettir” ifadelerini kınayarak, Meclis Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesini ve kamuoyu önünde özür dilemesini istedi.

Bundan önce GERB partisi Jablyanov’un iş gününün sonuna kadar görevinden istifa etmesini, aksi takdirde yarın sabah bunun için imza toplamaya başlayacağına dair uyardı.

Mecliste GERB partisi tarafından basın mensuplarına verilen brifing sırasında konuşan Hafıza Komünist Rejim Mağdurları Birliği Başkanı Lilyana Drumeva, “Halk Mahkemesi’nin adil yargılama olduğunu iddia etmek, masum kurbanların hatırası ve akrabalarıyla, Bulgar tarihiyle alay etmektir. Böyle bir hata affedilemez. Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) bir kez daha suç niteliği taşıdığını gösterdi. Valeri Jablyanov’un kamuoyu önünde özür dilemesini ve görevinden istifa etmesini ısrarla talep ediyoruz” dedi.

Drumeva, BSP’nin en yeni Bulgaristan tarihinde meydana gelen olaylara karşı tutumunu ve yorumlamalarından dolayı Hafıza Komünist Rejim Mağdurları Birliği’nin öfkesini dile getirdi.

Drumeva, “Bu tür tepkilerin temelinde BSP yönetimi yatıyor. Valeri Jablyanov tarafından yazıldığı kanıtlanan ve Halk Mahkemesi’nin adil bir yargılama olarak nitelendirildiği açıklama da böyledir. Küstahlığın tavan yaptığı, böyle ahlaka sahip bir kişi ülkedeki en yüksek yasama organında böyle bir konuma sahip olma hakkına sahip değildir” diye konuştu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar