kobilyane-gures-turnuvasiAsenovgrad’dan 33 yaşindaki Dimitır Kumçev, Kırcaali’nin Kobilyane köyünde düzenlenen geleneksel serbest güreş turnuvasında tüm pehlivanları yenerek, en büyük ödül olan 200’den fazla danayı kazandı. Finalde Asenovgradlı güreşçi, Plovdiv’ten milli güreşçisi Georgi Atanasov’u tartışmalı oyundan sonra tuşla yendi. Başpehlivan, yakın Kösevo köyünden Türkiye’ye göç eden Ali Onur’un bağışladığı hayvanı aldıktan hemen sonra yerel bir besiciye 650 levaya sattı.

Final sonrası Dimitır Kumçev, “Kobilyane köyünde tanıdıklarım var ve onlardan burada halk güreşleri yapılacağını öğrendim. Şu ana kadar bu tür yarışlardan 50’den fazla canlı hayvan ödülü aldım. Rakip kim olursa olsun, mücadele daima zor oluyor. Benim için hedef her zaman birinci yeri kazanmaktır. Asenovgrad’dan olmama rağmen yarışma boyunca beni destekleyen seyircilere teşekkürler” diye konuştu.

O, uzun yıllardır milli güreşçimiz, çok kez milli şampiyon ve plaj güreşinde dünya şampiyonumuz olmuştur. Plovdiv’te düzenlenen Dan Kolov Serbest Güreş Turnuvası’nda altın kuşağın sahibi oldu.

Bu yılki Kobilyane güreş turnuvasına her yaş grubunda Stremtsi, Haskovo ve Asenovgrad güreş okullarının temsilcilerinden 100’den fazla yarışmacı katıldı. Pehlivan mücadeleleri Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ile Kırcaali Kamu Denetçisi Hakif Emin tarafından da izlendi.

Birinci yerde olan herbir güreşçiye 100’er, ikincilere 50’er, üçüncülere ise 30’ar leva ödül sunuldu. Bölgeden Türkiye göç eden kimseler, turnuvanın sponsorlarıydı. İki kez Avrupa şampiyonu ve dünya güreş şampiyonasında ikinci olan Haskovo’dan Ali Mehmedov başhakemlik yaptı.

Turnuvanın en teknik güreşçisi olarak Haskovo’dan Engin İsmail ilan edildi. En verimli güreşçi ünvanını Stremtsi’den Tasim Birol aldı.

Sponsorların Organizasyon Komitesi Başkanı olarak Türkiye’ye göç eden Cemal Vatansever, dereceye giren yarışmacılara ödüllerini sundu. Kobilyane muhtarı Erhan İzzet, sponsorlara özel teşekkürlerini sundu.

 

KH – Güner Şükrü

Reklamlar