kirkovo-gaziemir-ziyaretKirkovo Belediyesi’nden bir heyet Türkiye’den kardeş İzmir-Gaziemir Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyette Belediye Başkan Yardımcıları Yılmaz Hafız ve Asen Palov, Drangovo ve Stomantsi köylerinin muhtarları Vanya Dimitrova ve Ali İbrahim ve Belediye memuru Pavlina Milenova yer aldı. Heyet Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol tarafından karşılandı. Görüşmede gelecekte iki belediye arasında yapılacak işbirliği hakkında konuşuldu.

Kirkovo’nun temsilcileri, Gaziemir Belediyesi’nin tıp yardımı, 6 aylığına kadar tüm bebeklere ücretsiz bezler ve gıdalar, üniversiteye aday olanlara hazırlık kursu gibi halka sunduğu bazı sosyal edinimlerden hayran kaldılar.

Heyetin ziyareti 23 Nisan Türkiye Cumhuriyeti Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına denk geldi. Gaziemir Belediye Başkanı yaptığı konuşmada, “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyoruz. Çocuklara büyük önem veriyoruz, o yüzden bu bayram bizim için çok önemli. Bizim kültürlerimiz benzeşiyor, İngiliz, Fransız, Bulgar veya Türk fark etmiyor, hepimiz kardeşiz, hepimiz insanız” dedi. İki belediyeden heyet, grup ve takımlar çeşitli kültürel ve spor etkinlikleri münasebetiyle karşılıklı ziyarette bulunacak.

Bu bağlamda bu yazın Gaziemir’den çocukların Kirkovo’ya misafir olmaları yönünde anlaşma yapıldı. Çocuklar çeşitli ailelere misafir olacaklar.

Kirkovo heyeti, Bosna-Hersek’ten gelen bir heyetle birlikte Gaziemir Kaymakamı Şerafettin Tuğ tarafından da makamında karşılandı. Kaymakam, konuklarını çocuk festivalinde yer alan gruplardan dolayı tebrik etti. Sayın Şerafettin Tuğ, “Biz dost olmaktan yanayız, siz ağlıyorsanız biz de ağlıyoruz, siz gülüyorsanız, biz de gülüyoruz” dedi.

Reklamlar