Kirkovo (Kızılağaç) Belediyesi, Yunanistan’ın Gümülcine Belediyesi ve başka Yunan örgütleriyle ortak yürüttükleri proje kapsamında düzenlenen ilk toplantıya katıldı. Gümülcine’de düzenlenen “Kişisel Sağlığı Gözetim Sistemiyle Sağlık Hizmetlerine Erişimin İyileştirilmesi” projesinin açılış toplantısına Kirkovo Belediye Başkanı Şinasi Süleyman ve Başkan Yardımcısı Valentina Dimitrova katıldılar.

Kirkovo Belediyesi bu projede ortakları Yunanistan’dan Bakım ve Hoşgörü Merkezi, Gümülcine Belediyesi, Yunanistan Cumhuriyeti Belediyeler Birliği, Demokritus Trakya Üniversitesi, Rodopi Tıp Birliği ve Bulgaristan’dan Euroradar Derneği’dir.

Proje, merkezden uzak ve ulaşılması zor bölgelerdeki nüfusun sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Savunmasız gruplara ait yaşlılar, dezavantajlı kişiler, kronik hastalar dahil olmak üzere hastalar için uzaktan izleme cihazları satın alınarak, proje sağlanan sağlık hizmetlerinin kalitesini ve verimliliğini artırmak için koşullar yaratacak.

24 ay uygulanacak projenin Kirkovo Belediyesi için ayrılan bütçesi 86 416 avro tutarındadır.

“Kişisel Sağlığı Gözetim Sistemiyle Sağlık Hizmetlerine Erişimin İyileştirilmesi” projesi, INTERREG Yunanistan – Bulgaristan 2014-20020 Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu ve Yunanistan ve Bulgaristan’ın ulusal fonları tarafından finanse edilmektedir.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar