Dün Kırcaali Bölge Müftülüğü, 50 kişilik bir grubun Edirne’de gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları 11’nci Uluslararası Dil ve Kültür Festivali etkinliklerini izlemelerini sağladı.

kircaalililer-edirnedeGrupta din görevlilerinin yanı sıra çok sayıda Kuran Kursu öğrencisi, cami cemaati üyesi ve Türkçe sevdalısı yer aldır. Müftülüğün bu organizasyonu artık ikinci yıl çeşitli sponsorların sayesinde gerçekleştirdiği açıklandı.

Yolculuk çok keyifli geçti. Bölge Müftülüğü Vaizi Enver Halil, yolculuk esnasında çok güzel bir sohbet sundu. Kızı Feyza ise ilahiler okuyudu. Edirne’ye varıldığında tarihi Selimiye Cami’de kılınan ikindi namazının ardından yakınında bulunan Eski Cami’de ziyaret edildi.

Daha sonra Kırcaali grubu, Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Ermeydanı’nda Türkçe Olimpiyatları 11’nci Uluslararası Dil ve Kültür Festivali’ni izlemeye gitti. Burada Bulgaristan’dan daha yüzlerce Türkün Türkçe Olimpiyatları’nı izlemeye geldiği ortaya çıktı.

Krumovgrad (Koşukavak) ve Haskovo bölge müftülükleri de olmak üzere yurt genelinden daha birçok bölge müftülüklerinin birer otobüslük grupların ücretsiz olarak yolculuğunu organize ettiği anlaşıldı.

Sunuculuğunu Ersin Düzen’in yaptığı festivale 28 ülkeden 70 öğrenci katıldı. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun konuk olduğu etkinlikte Edirne Valisi Hasan Duruer ve Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi de hazır bulundular. Üçü, sahneye davet edilen Türkçe Olimpiyatlarına destek verenlere birer plaket sundu.

Vali Duruer selamlama konuşmasında, “Tataristan’dan, Güney Afrika’ya, Güney Kore’den Amerika’ya kadar, sevgi dilini, barış dilini, gönül dili Türkçeyi konuşan okulları gördüm. Ben bu okullarda Anadolu’nun tertemiz, pırıl, pırıl çocuklarını gördüm, onları selamlıyorum. Bu okullara finansörlük yapan, dişinden tırnağından artırarak o esnafları selamlıyorum. Yine Alperen ruhuyla, bu gençleri dünyanın her tarafına gönderen, yüce gönüllü insanı ufuk ve vizyon sahibi insanı selamlıyorum” dedi.

Sağlık Bakanı, “11’incisini bu akşam bu mekanda birlikte kutladığımız bu festivalde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Burada gönül dostlarına, okyanus ötesindeki gönül dostlarına selamlar olsun diyorum” diye ifade etti.

Kırcaali Grubu gece geç saatlerde şehre döndü.
Kırcaali Haber

Reklamlar