Kırcaali Elektronik Teknik Lisesi’nden bir grup öğrenci Portekiz’de uluslararası pratik uygulama programı gerçekleştirdiler. Program, Leonardo da Vinci Programı gereğince gerçekleştirilen Daha İyi Bir Yaşam İçin Gelişmiş Enerji Teknolojileri projesi kapsamında 3 haftalık süreyle Portekiz’in Viseu şehrinde uygulandı. kircaalili-ogrencilerportekizde

Portekiz’deki pratik uygulama bu eğitim-öğretim yılında 11 B sınıfını tamamlayan Ahmed Mümün Bayram’ın bulduğu içinde kişisel belgeler ve çok miktarda para olduğu anlaşılan bir erkek cüzdanını sahibine teslim etmesiyle hatırlanacak. Ahmed’e cüzdan sahibi, grubun yerleştirildiği otel sahipleri ve proje ortağı Globaladamastor Başkanı Hugo Ribeiro tarafından da özel teşekkürler sunuldu.

Meslek lisesi öğrencileri, fotovoltaik enerji santralleri, güneş enerjisi tesisatları, biyokütle ve biyoyakıttan elektrik üretimi için tesisler ve rüzgar çiftlikleri gibi yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi için yüksek teknoloji üretim tesislerinde pratik eğitim gördüler.

Pratik eğitimi sonunda erkek öğrenciler edindikleri bilgi ve becerilerini göstermek için bir sınav verdiler. Sınav sonrası öğrencilere Europass Hareketlilik Sertifikası sunuldu. Bu belge lise diploması ve mesleki eğitim belgesine ek olarak yer alacak.

Proje öğrencilere Portekiz ülkesinin kültürel ve tarihi mirası, gelenek ve ekonomi gelişimi hakkında derin bilgi sahibi olmalarına fırsat yarattı.

Pratik uygulama sayesinde okul ile üretim ortamı arasında sıkı bir bağlantı oluştu, eğitim programı tamamlandı ve genişletildi. Öğrenciler, ek bir dil eğitimi ve pratik bilgi almış oldular ve ev sahipliği yapan ülke ziyaretinden faydalı deneyim elde ettiler.

Portekiz’de yapılan öğrenci stajı sırasında iyi bir performans göstermelerinden dolayı sürpriz olarak proje ortağı Globaladamastor tarafından paintball oyunu düzenlendi. Gençler, oyun sayesinde bol bol eğlendiler. Kırcaali öğrencilerinin Daha İyi Bir Yaşam İçin Gelişmiş Enerji Teknolojileri projesi kapsamında gördükleri pratik eğitim gruba eşlik eden İspanyalı stajyer gazeteci Juan Carlos tarafından Portekiz elektronik basınına ve internet ortamına da yansıtıldı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar