Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, düzenlediği basın toplantısında, “Pıtstroyengineering Şirketi, Kırcaali Belediyesi ile yapacağı sözleşme kapsamında 12 ay içerisinde Kırcaali’nin yol ağında yatay işaretleme ve bakım onarım faaliyetleri yapacaktır. Bunun için ayrılan kaynaklar, katma değer vergisi (KDV) ile 280 bin leva tutarındadır. Proje, yüklenici firmaya verildi ve hava şartları elverdiğinde aşamalı olarak sokaklarda yama çalışmalarına başlanacak” diye bildirdi. Muh. Azis, Zavodska sokağının yeniden yapılandırılması ve onarımı için kamu ihalesinin sonlandırıldığını, kamu ihalesinin Karaman Şirketi tarafından kazanıldığını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı, “Sokaktaki inşaat çalışmaları arasında kaldırımın temizlenmesiyle eski kaldırım döşemesinin sökülmesi, temel katmanların yeniden atılması ve asfalt yol yatağının şekillendirilmesi ve asfaltın sıkıştırılması ve çift kat asfalt döşenmesi yer alıyor. Onarım için sağlanan fonlar KDV ile 220 bin leva değerindedir” diye belirtti.

Hasan Azis, “Bu onarımdan sonra ana caddelerdeki trafiğin ve Zavodska sokağı çevresindeki alanın tozlanması da dahil olmak üzere ağır yük taşıtlarının trafiği açısından karayolu trafiğinin kat kat rahatlayacağından eminim” dedi.

Müh. Azis, ayrıca yukarıdaki tutarlar haricinde belediyenin sokak ağının onarımı için 660 bin leva tutarında ilave bir finansman ayırdığını ve bunun sonuçlarının herkes tarafından hissedileceğini söyledi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar