Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, yenilenen “Drujba” stadyumun açılış töreninde şunları belirtti: “Bugün yenilenen stadyumun açılışını yapmaktayız ve umarız ki burada Kırcaali Arda Futbol Spor Kulübü takımının Bulgaristan Kupası finalini oynamasını ümit ediyoruz”. Başkan Azis, 23 Mayıs’ta takımın yeni sezona başladığını belirtti. Kırcaali Arda futbol takımı 94 yıl sonra iki kupa kazanmayı başardı.

Hasan Azis, konuşmasında “Bulgaristan Kupası’nı kazanmanın yolu açıldı” dedi. Başkan, sadece bir golün Arda futbol takımının Bulgaristan birinci ligine girmekten alıkoyan oyun çağından bu yana tam 30 yıl olduğunu hatırlattı. Hasan Azis, stadyumu ülkedeki bu tip modern spor tesislerinin üç mücevherinden biri olarak tanımladı. Bugüne kadar destekleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teşekkür etti. Bu stadyumla Kırcaali halkının hayallerini gerçekleştirmeye devam ettiklerinin altını çizdi.

Bulgaristan Futbol Birliği müdürü Borislav Popov, “Bu stadyum, ülkedeki futbolun gelişmekte olduğunu kanıtlıyor” dedi.

Spor Bakanı Krasen Kralev, stadyuma aydınlatma sağlamak için yardımcı olacağını belirterek, bakanlığının yeni birçok işlevli spor salonu inşa etmeye kararlı olduğunu hatırlattı.

Meclis Başkanı Tsveta Karayançeva, “Harika bir sahamız ve şampiyon bir takımımız var. Birinci Profesyonel Lig’e gireceğiz. Bizi birleştiren güçlü bir takımımız var. İnanıyorum ki, birlik olursak takımımız Bulgaristan Şampiyon Kupası’nı kazanacak” dedi. Meclis Başkanı “Drujba” stadyumunun en modernlerden biri olduğunu ve onarımların eski ihtişamını geri getirdiğini vurguladı.

Kırcaali Müftüsü Beyhan Mehmet ve Kırcaali Hıristiyan Cemaati Başkanı Otets Petır Garena, yeni açılan tesis için dua ettiler ve Arda futbol takımına başarılar dilediler.

Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ve Futbol Kulübü Başkanı Petır Peşev, tesisin yenileme çalışmalarına belirleyici katkılarından dolayı ödüllendirildi.

Kırcaali’deki “Drujba” stadyumu 1961 yılında inşa edilmiş ve bugüne kadar tamir edilmemiştir. Hizmet binası, stantlar, arazi, yeni kanalizasyon, yeraltı sulama sistemi yenilenmiştir. Stadyumun kapasitesi 15 000 kişilik, ancak 5250 sandalye konulmuştur. Stadyumun onarımında harcanan toplam miktar 1 785 311 levadır.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar