Stremtsi Krepost Güreş Kulübü Başkanı Velatin Veli, “Sporun bölgede gelişmesini istersek, gelecek eğitim öğretim yılında Kırcaali okullarında ağırlıklı olarak herhangi bir tür spor okunan sınıflar açılmalıdır” diye kaydetti. Skircaali-spor-siniflariayın Veli’nin ifadesine göre bu fikir artık başka illerde başarıyla gerçekleştirilmiştir ve yerel kulüpler yüksek başarılar elde ediyor.

Sayın Veli, “Kırcaali’nin spor camiası öncelikli sporları belirlemeli ve okullarda onların okutulması için sınıflar oluşturulmalı” diye belirtti. O, çocuk ve velilerin bu tür sınıflar açıldığında büyük ilgi göstereceklerinden emin.

Aynı zamanda Krepost güreş takımı Razgrad şehrinde düzenlenen Cumhuriyet Kupası Gençler Serbest Güreş Şampiyonası’ndan 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla döndü. 85 kg üzerinde kategorisinde yarışan Tasim Üseyin finale erişti, fakat ev sahipliği yapan takım oyuncusuna yenildi.

32 kg’a kadar kategoride Sevdar Sezgin, 38 kg’da Faris Mustafa ve 66 kg’da Can Bekir bronz madalya kazandılar.

Yaz tatili döneminde kulübün güreşçileri, Tekirdağ şehrindeki antrenman kampına gidecek. Bundan birkaç gün önce takım, deneyim kazanılması amacıyla Sofya’da yapılacak Cumhuriyet Kupası Erkekler Serbest Güreş Şampiyonası’nı izleyecek.

 

Mehmet Çavuş – Kırcaali Haber

Reklamlar