Kırcaali’de Plamen Oreşarski’nin kurduğu hükümet lehine imza kampanyası başladı. Tamamen vatandaşların girişimiyle ve Bulgar Sosyalist Partisi’nin (BSP) taraftarları tarafından desteklenerek dün başlayan imza kampanyası Kırcaali’de partinin kulübü önünde gerçekleştiriliyor. Kampanyanın başlamasından birkaç saat içinde 500’ü aşkın imza toplandığı açıklandı. Önceki iktidar döneminde annelik parasının asgari ücretten daha düşük olması sebebiyle özellikle annelerin aktif olarak kampanyada yer aldıkları, Bulgaristan Engelliler Birliği Kırcaali Şubesi’nin de imza kampanyasını desteklediği anlaşıldı.
imza-toplama
Bugün öğleye kadar 300’den fazla Kırcaali vatandaşı, Oreşarski hükümeti lehine imza verdi.
Aralarında hamile bir bayanın da olduğu imza dilekçesinin organizatörleri, Plamen Oreşarski kabinesinin GERB hükümetine kıyasla halkın lehine şu ana kadar aldığı 24 kararın sıralandığı bir liste hazırlamışlar. Böylece GERB hükümetinin 4 yıl içinde yapmadığını Oreşarski kabinesinin bir ay içinde yaptığını kanıtlamaya çalışıyorlar.

Organizatörler, imza kampanyasına katılan vatandaşlar, Sofya tüm Bulgaristan halkının kaderini belirleyemez, diyorlar, sivil çatışmaya karşı olduklarını söylüyorlar. İmza dilekçesinde de belirtildiği gibi tüm vatandaşların yararına çalışacak yeni hükümetin ve Meclis’in çalışmasına imkan verilmesi için ısrar ediyorlar. Geleceğe dair iş garantisi verilmesi, emeğin hakkıyla ödenmesi, modern eğitim ve kaliteli sağlık hizmeti sunulması için kampanyayı destekliyorlar. Birçok vatandaşların imza listeleri alarak, gönüllü olarak yaşadıkları yerlerde imza toplamak istedikleri ortaya çıktı.

Birkaç vatandaşın bu imza kampanyasına karşı olduklarını ifade ettiler
BSP İl Teşkilatı’nın kararıyla başlayan kampanyanın tüm ile bağlı ilçelerde bu haftanın sonuna kadar devam edeceği açıklandı.

BSP İlçe Teşkilatı Geçici Başkanı Teodora Karakostova, “Bu imza kampanyasını bunca zaman Sofya’da süren protestolara hiçbir tepki vermediğimiz için eleştiri aldığımız Kırcaali vatandaşlarının ve bizim üyelerimizin ısrarıyla başlattık. Birkaç vatandaş, bu imza kampanyasına karşı olduklarını ifade ettiler ama biz onların görüşüne de saygı duyuyoruz” dedi.
Resmiye Mümin – Kırcaali Haber

Reklamlar