Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, “Bulair sokağının bir parçası olan Vızrojdentsi semtine uzanan köprüde bulunan korkulukları yenileme çalışmalarına başlandı. Faaliyetler, aydınlatma armatürlerinin değiştirilmesini ve köprü üzerinde enerji tasarrufu önlemlerinin alınmasını da içeren Kırcaali Belediyesi tarafından yapılan kamu ihalesi kapsamında yapılmaktadır” diye bildirdi. Seif PART Şirketi ile ihale sözleşmesi imzalandı, kamu ihalesi katma değer vergisi (KDV) ile 178 680 leva değerindedir.

Hasan Azis, “Uzun yıllar boyunca, belki de 20 yıldır tamir edilmemiş köprü korkulukları onarıma ihtiyaç duymaktadır ve bu onarıma güncel ve uzun vadeli olabilmesi için çağdaş teknolojilerle başlıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde şirketin işçileri, köprü üzerindeki korkuluk hatlarında bulunan aydınlatma armatürleri için sac kapakların bir kısmını sökmeyi başardılar. Çalışmalara önümüzdeki birkaç gün içinde devam edilecek ve daha yaklaşık 250 saç kapak sökülecek. Sökülen parçaların kumlama teknolojisi ile temizlenmesi ve daha sonra özel odalarda boyanması planlanmaktadır. Korkulukların da her iki tarafı temizlenecek ve korozyona karşı işlenecek, daha sonra iki tarafı boyanacak.

Bir sonraki aşamada halihazırda kurulmuş olan elemanların yakılmasına ve aydınlatmanın sağlanmasına, yani kamu alımı kapsamında olan faaliyetlere geçilecektir.

Müh. Azis, halihazırda devam eden onarımların bir devamı olarak ve sadece teknik açıdan değil, estetik açıdan da köprünün iyi bir görünüme sahip olması fikriyle Sofya’daki Teknik Üniversitesi Rektörü ile görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Üniversitenin, farklı güç ve renkte ışıklandırma da dahil olmak üzere yeni köprü korkuluklarının sanatsal bir araç olarak yaratıcı aydınlatma armatürlerine ilişkin bir proje sunması beklenmektedir. Bunun dışında Kırcaali Belediye Başkanı da köprünün tamamen yenilenmesi için bir proje hazırlamak üzere Belediye İdaresinde çalışan bir uzmanı görevlendirdi. Proje, ayrıca iki trafik şeridi arasındaki orta bandını da içerecek. Projede köprü bariyerlerinin onarımı ve boyanması, bandın çevre düzenlemesi ve aydınlatması öngörülecek.

Belediye Başkanı, “Tüm bu süreçlerin bir buçuk ay içinde bitmesini ve projemizi tamamlamayı bekliyoruz” dedi. Müh. Azis, köprü korkuluklarını yenileme çalışmaları ve aydınlatma armatürleri montaj çalışmalarının ardından yeni köprünün sokak aydınlatmasını yenileme çalışmalarına geçileceğini de sözlerine ekledi.

Vandal eylemlerini sınırlamak için bu alana kamera yerleştirilmesi de öngörülüyor.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar