resm

Rafet ULUTURKÜN konuşması

Bizler Türklüğün meyvesi olan Orta Asya Bozkırlarından, Tanrı dağlarından yola çıkarak Anadolu’dan önce Türkleşen Rumeli’ye ulaşan, Bulgaristan topraklarını Türk Dünyası coğrafyasına katan Evlad-ı Fatihanların torunlarıyız. Rodop Dağlarından kıvrım kıvrım akarak Anadolu’ya doğru hızla ilerlediği Akıncılar yurdunda bulunmak. Birçok türkülere, hikâyeye romanlara ve manilere konu olan Rodop insanının ayrılmaz parçası nazlı yâri Arda boyunda yaşayan kahraman Kırcaalilere Bulgaristan’da ULUS Derneği -Aliş Sait,, Ulusal Türk birliği-Menderes KUNGUN, Kültür hizmet ve araştırma derneği, Türk kültür derneği progres –Rodoplarda tür kültürü smolyan Rufat FELETİ ve diğer STK kuruluşlarımızla birlikte yaptığımız bu iftarımıza hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Muhterem misafirler,  Kırcaali’de iftarda bulunmak insanı çok farklı duygulara sevk ediyor.

Yıllarca kendi kültürümüzden, dinimizden dilimizden uzak tutulmak için uygulanan kültürel soykırımın etkileri hala canlı duruyor hatıralarımızda. Bunlar bizlerin benliğimizde derin yaralar bıraktı.

Bu yaraların onarılması daha yıllar alacak.

Ama bizleri en çok etkileyen husus bu denli vahşiyane uygulamalar yapan Bulgar komünist devlet yöneticilerinden hiç bir kimsenin ceza almamış olmasıdır.

Hatta bu konuda, dava dahi yürütülmemesidir. Bunu nasıl yorumlayacağız.

Ya bugünkü yöneticiler bunu tasvip ediyor, ya da ülkede dürüst bir tane yargı mensubu yok demektir bana göre, ben böyle yorumluyorum.

Belki de zaman aşımı için bekleniyor, ama insanlığa karşı suçlarda zaman aşımı olmaz.

Yüreklere su serpmek için bu davaların yürütülmesi ve sonuçlandırılması şarttır.

Neticeleri ne olursa olsun.

Günümüzde örf ve adetlerimiz ile dini inançlarımızı uygulama imkânımız var.

Ancak bazı çevreler bizim adetlerimizi yozlaştırmak için elinden geleni yapmaktadırlar.

Biz bunlara engel olmalıyız. En basit örnek, yağmur duası merasimlerini, bir nevi eğlenceye çevirme,  maksadının dışına itme, gayretleri, bir nevi sıbora çevirme çabaları gözlenmektedir.

Buna asla müsaade etmemeliyiz.

Biz binlerce yıldır atalarımızdan nasıl devraldıysak öyle devan edeceğiz.

Ülkemizde sevindirici gelişmeler de var.

Atalarımızdan kalan onlarca hatta yüzlerce tarihi eserlerimiz.

Bunlardan cami, han, hamam, türbe, mescit v.s. gibi onarılarak hizmete sunuldu ve devam etmektedir.

Bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ancak bu teşekkürü en çok hak eden Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.  Çünkü bizim ata yadigârlarımızın yaşatılmasında Türkiye’nin en çok  katkısı geçen 10 yıllık süre içinde olmuştur.

Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı Sayın Recep Tayip Erdoğan bizatihi de Balkanlardaki ata yadigârlarımızdan yakından ilgilenmektedir. Bu nedenle biz de kendisine Evlad-ı Fatihan torunları olarak teşekkür ediyor ve siyasi hayatında başarıların devamını diliyoruz.

+++

Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin dünya çapında lider devlet olmasını canı gönülden arzu ediyoruz. Tekrar Muasır medeniyetlerin (yani Akıl ve Bilimin) üzerine çıkabilmek için Türkiye Cumhuriyeti’nin Yarı Başkanlık ve ardından Başkanlık sistemine geç­mesini destekliyoruz. Bu dinamizmi hayata çağıran ve yöneten, TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI Sn. Recep Ta­yyip Erdoğan’ıilk Türkiye Devlet Başka­nı seçmek ve yöneteceği rotayı birlikte belirlemek istiyoruz. Artık herkes değişimi fark etti. Herkes uyanıyor.  Bizlerde deği­şimin ve yeniliğin bir parçası olmak ve bu değişimde yerimizi almak ve oyumuzla bu doğuşa ebelik yapmak istiyoruz.

Biz Dış Türkler, özellikle Bulgaristan Türk­leri için en doğru ve yararlı yol Cumhurbaşkanı adayı Sn. Recep Tayyip Erdoğana oy vererek desteklememiz olacaktır. TÜM TÜRK DÜNYASI’NIN YENİ DEVLET BAŞKANI RECEP TAYİP ERDOĞAN HAYIRLI VE UĞURLU OLSUN.

+++

Hak her zaman hak edenin yanındadır.

Değerli arkadaşlar fazla zamanınızı almak istemiyorum ve sizlere nice iftarlarda buluşmak dileği ile,  tekrar bu iftarımıza teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Rafet  ULUTÜRK

İst. – Bg-sam

www.bulturk.org

Reklamlar