Kırcaali Valisi Nikola Çanev, ilkbahar ve yaz aylarında yangından korunmakla ilgili il çapındaki orman işletmelerinin müdürleri, Kırcaali Bölge Orman Müdürü ve Kırcaali Bölge Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürü ile çalışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Smolyan (Paşmaklı) Güney Merkez Orman İşletme Müdürü İvaylo İsaev de hazır bulundu.

Çanev, yerleşim yerlerinin yakınındaki kabuk böceğinin zarar verdiği ormanlık alanların tespit edilmesi ve derhal ağaç kesimine başlanması konusunda ısrar etti.

Katılımcılar, hasar görmüş kerestenin kullanımı ve taşınmasına ilişkin sorunlarla ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Tüm orman işletmelerinin, Bölge Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürlüğü ile koordinasyon içinde en çok tahribata uğrayan kereste bulunan arazilerin listelerini hazırladığı anlaşıldı. Verilen bilgiye gören en çok zarar gören alanlar, Cebel (Şeyhcuma) ve Kırcaali ilçelerinde bulunuyor. Krumovgrad (Koşukavak) ve Kirkovo (Kızılağaç) ilçeleri sınırları içinde kabuk böceklerinin zarar verdiği bölgelere yakın tehlike altında yerleşim yerleri yoktur.

Çalıştayda yolların durumu, yamaçların temizlenmesi, teknik araçların erişimi, belediye ve özel ormanların yönetimi ile ilgili problemler yaşandığı bildirildi. Vali Çanev ve Kırcaali Bölge Yangın Güvenliği ve Sivil Savunma Müdürü Sergey Zaimov, “Olası riskleri en aza indirmeli ve orman alanlarını ve yerleşim yerlerini yangınlardan korumalıyız” diye belirttiler. Vali, insanlar arasında gerginliğe neden olmaması için orman işletmelerinin bir sonraki ısıtma mevsiminde yerel halkın odun talebini nasıl karşılayacağını zamanında planlaması gerektiğini anımsattı.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar