Kırcaali’de “Her Çocuğa Bir Yuva” Projesi dahilinde üç aile tipi Yerleştirme Merkezi ve bir Sığınma Evi’nin inşaatı başlatıldı. Ekskavatör ile ilk kazı çalışmasını bizzat Belediye Başkanı Hasan Azis gerçekleştirdi. Bu sığınma evi “Baykal” mahallesi “Rezidentsiya yolunda bulunmaktadır. Bu ilk kazı çalışmasına belediye başkanı yardımcıları, belediye sekreteri, belediye uzmanları, Vali Yardimcısı Nazmi Mümin, proje başkanı Vasil Bobekov, inşaatı gerçekleştirecek “Ardastroy” ve “Savarona” şirketlerinin temsilcileri, “Sosyal Destek” Dairesinden Rositsa Stoyanova katıldı. her-cocuga-bir-yuva

Üç aile tipi yerleştirme merkezi şehrin merkezinde ve Glekdka ile Veselçane mahallelerinde, sığınma evi ise Baykal mahallesinde inşa edilecek. Bunlara kurumlarda bakımları sağlanan 3 yaş üzeri 36 çocuk ve 8 engelli genç yerleştirilecektir. Proje Yönetmeni Vasil Bobekov, proje hakkında detaylı bilgi verdi.

Kazıya katılanlar önündeki konuşmasında Hasan Azis, “Heç Çocuğa Bir Yuva” projesinin zor durumda olan kimselerin yaşam standardını yükseltmek amacıyla belediyenin sosyal politikasının bir sonraki aşaması, Avrupa Birliği ülkelerinde de aktif olarak gerçekleştirilen çocukların kurum dışına çıkartılma politikası olduğunu belirtti. Hasan Azis, projeyi gerçekleştirecek olan şirketlerin yerel şirketler olmasından dolayı memnuniyetini de dile getirdi.

“Savarona” Şirketi başkanı Erol Kasim ise merkezlerin ve sığınma evinin bu yıl sonuna kadar hazır olacakları sözünü verdi.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar