Kırcaali Valisi Biser Nikolov, Momçilgrad (Mestanlı) Belediye Başkanı Akif Akif ile kasabanın Bulgaristan-Yunanistan sınırında Makas yoluna bağlanacağı bir yol bağlantısı kurulması hakkında görüştü. Belediye’nin 900 metrelik yol kesimine dair çalışma projesi hazırladığı açıklandı. Bu projenin Yol Altyapısı Ajansı (APİ) tarafından onaylandığı ve finanse edilmesi üzere uygun programlar arandığı anlaşıldı. kircaali-valisi-mestanli-beld-bask-ile-gorustu

Görüşmede Belediye sınırlarında bulunan topraklara Fas çekirgesi ve tırtılların işgali, helikopterle tarımsal ilaçlama imkanları, yatırımcılar celp edilmesi için sanayi bölge oluşturulması olanakları, ulaştırma şekillerinin yarattığı zorluklar, Momçilgrad Belediyesi’nin devlet mülkü olan bir askeri kulübün binasına sahip olma talebi gibi konular üzerine konuşuldu.

Biser Nikolov, tüm meselelere açıklık getirileceğini ve yerel iktidarla diyalog içerisinde olacağına dair söz verdi. Vali’nin ziyareti Belediye başkanı Akif Akif’in köy muhtarlarıyla yaptığı aylık toplantıya denk geldi. Biser Nikolov, muhtarlık ve köylerde rastlanan her türlü sorunları kendisiyle paylaşabileceklerini izah etti.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar