Kırcaali Valisi Biser Nikolov, Makas Sınır Kapısı’ndan geçerek Yunanistan’a yolculuk yapacak motorlu taşıt aracı sürücülerinin tüm yol trafik kuralları, trafik işaretleri, hız limitlerine uymalarını ve mutlaka kemer kullanmalarını tavsiye ediyor. kircaali-valisi-biser-nikolov
Hatırlatmak gerekirse Makas Sınır Kapısı 9 Eylül 2013 tarihinde saat 10.30’da hizmete açılacak. Biser Nikolov, yolu kullananlara başarılı ve güvenli bir yolculuk olmasını diliyor.

Hız limitinin saatte 20 km aşılması için Yunanistan Cumhuriyeti’nde kesilen para cezası 40 avro, saatte 20 km’den fazla aşırı hız için 100, saatte 30 km’den fazla aşırı hız içinse 350 avrodur. Hatalı sollama yapmak, kırmızı ışıkta durmamak, dur işaretine uymamak veya yasak noktada geri dönüşü yapmak için 700 avro, anti radar cihazı kullanmaktan başka araçta bu cihazı bulundurmak için de 2000 avro para cezası uygulanmaktadır.

Yasak yerde aracın durdurulması için 80 avro, engellilere ayrılan yerlerde araç durdurmak için 150, arabada cep telefonu kullanmak için ise 100 avro ceza kesilir. Araçta yolculuk sırasında kemer takılmaması sebebiyle 150 avro ceza uygulanır. Araba takozu bulunan araçlarda amaca uygun kullanılmadığı tespit edildiğinde 120 avro ceza kesilir.

Kesilen cezalar 10 günlük süre içinde ödendiğinde yüzde 50 indirim uygulananıyor.

Trafik kurallarına uyulduğunda yolculukta sorun yaşamazsınız.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar