Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesinden verilen bilgiye göre, hastane Avrupa Melanomla Mücadele Günü dolayısıyla düzenlenen ücretsiz muayene kampanyasına katılacak.

Kampanyanın amacı, malign deri tümörleri konusunda halkın bilinçlendirilmesi, tümörlerin gelişiminin önlenmesi olasılığı ve başarılı tedavisinin anahtarı olan hastalığın erken ve zamanında keşfinin yararları konusunda bilgilerinin artırılmasıdır.

Bu yıl 16 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilecek olan 13.kampanya kapsamında uzman hekimler, melanom ve başka tür deri kanserleri için ücretsiz önleyici muayeneler yapacaklar.

Muayenelerde odak noktası uzun bir süre iyileşmeyen yaralarla pigment lekeleri olan hastalarda (genellikle rengi değişmiş, çoğunlukla siyah veya kırmızı) olacaktır.

Muayeneler, hastanede 5. katta Deri ve Zührevi Hastalıklar Bölümü’nde yapılacak.

Saat 9.00-10.00 arasında Dr. Todor Çerkezov, 12.00-13.00 arasında Eleonora Boşnyaşka ve 13.30-14.30 arasında Dr. Gülay Ahmed muayeneden geçmek isteyen vatandaşları kabul edecekler.

Eğer tümörler veya mevcut benlerde, çillerde, şişliklerde, doğum lekelerinde değişiklikler veya vücudun açık veya kapalı kısımlarında lokalize olan diğer can sıkıcı deri döküntüleri varsa açık tenli insanlarda malign melanomun daha sık meydana geldiğini bilmek önemlidir. Hastalığın tepe noktası 60 yaşın üstünde ve 20-30 yaş arası dönemdedir. Erkekler sırtlarında ve göğüs kısımlarında çıkan benlere, kadınlar ise ayaklarında ve ellerinde çıkan benlere dikkat etmelidirler.

Özellikle erken çocukluk döneminde akılsızca güneşe maruz kalma, cilt kanseri risklerini gizler. Solaryuma da çok fazla girilmemelidir.

Sağlığınızla ilgili endişeleriniz varsa, bir uzmanla görüşmeyi geciktirmeyin.

Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa Dermatoloji Akademisi’ne göre ayda bir kez insanlar, vücutlarında şüpheli ve karanlık noktalar var mı diye inceleme yapmalıdırlar.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar