Kırcaali Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Müzekki Ahmet’e Türk kültürünün tanıtılması ve zenginleştirilmesine sağladığı katkılarından dolayı dün akşam (16.02.2018) “TÜRKSOY Basın Ödülü” verildi.

Kastamonu’nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi nedeniyle Kastamonu Belediyesi Konferans Salonu’nda, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından “TÜRKSOY Basın Ödülü” töreni düzenlendi.

Kazakistanlı şair Mağcan Cumabay’ı anma yılı açılış töreniyle eş zamanlı düzenlenen ödül töreninde 10 ülkeden 16 basın mensubuna ödülleri takdim edildi.

Türk kültürünün tanıtılması ve zenginleştirilmesine sağladığı katkılardan dolayı Kırcaali Haber’e TÜRKSOY Basın Ödülü verildi. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Müzekki Ahmet, TÜRKSOY Basın Ödülü’nü AK Parti Kastamonu milletvekilleri Metin Çelik’in elinden aldı. 10 yıl sırasıyla verilen ödülü ilk kez Bulgaristan’dan bir gazeteci aldı.

Törende Türkiye, KKTC, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tataristan, Başkurdistan, Bulgaristan, Makedonya ve Kosova’dan 15 başarılı gazeteciye ödülleri takdim edildi.

Ödül töreni öncesinde gazeteciler Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından da kabul edildiler. Yetkililer, Kastamonu hakkında bilgi verirken Kastamonu’nun 2018 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilmesi vesilesiyle düzenlenmesi planlanan etkinliklerden de bilgi verdi.

Törene, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Murat Demir ve Metin Çelik, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ile çok sayıda davetli katıldı.

Ödül kazanan gazeteciler Kastamonu’nun tarihi yerlerini gezme fırsatı da buldu.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar