“Sağlık Hizmetlerinin Başarılı Temellerini Teşvik Etme: Acil Yardım Uygulanmasında Hastaneler Arasındaki İşbirliğin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Yunanistan’daki Gümülcine (Komotini) Şişmanoğlu Devlet Hastanesine ve Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesine yeni ekipman sağlanacak ve doktorlara yönelik master class (ustalık sınıfı) eğitim programı gerçekleştirilecek. İki sağlık kuruluşu, sınırın her iki tarafındaki sağlık altyapısını iyileştirmek ve artan yolcu trafiğinden kaynaklanan acil durumları karşılamak için Avrupa Birliği (AB) fonları yardımıyla finanse edilen ikinci bir ortak projeyi hayata geçiriyor. INTERREG V_A Yunanistan-Bulgaristan Sınır Ötesi İşbirliği Programı çerçevesinde hibe desteği sağlanan projenin toplam değeri 1 359 467,3 avrodur. Proje bütçesinden Kırcaali Hastanesi’ne ayrılacak miktar 560 110,04 avro tutarında olacak.

Şişmanoğlu Devlet Hastanesi, ana yararlanıcı kurum olduğu için bir ay önce projenin Gümülcine’de sunumu yapıldı. Bugün Kırcaali’de yapılan proje açılış konferansına Şişmanoğlu Devlet Hastanesi Müdürü Dr. Georgios Phillipidis ve Acil Servis Müdürü Sofia Papanastasiu, Kırcaali Vali Yardımcısı Sevda Kamburova, Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) Bölge Başkanı İvanka Karakoleva, Bulgaristan Hekimler Birliği Kırcaali Şube Başkanı Dr. Magdalena Marinova, Kırcaali Dr. Atanas Dafovski Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Spas Pasev, birçok hekim ve hemşireler hazır bulundular.

Projenin sunumunu yapan Kırcaali Hastanesi Müdürü Dr. Todor Çerkezov, bunun ikinci bir proje olduğunu ve amacının elde edilenleri geliştirmek olduğunu vurguladı. İlkinde ana yararlanıcı kurumun Kırcaali Hastanesi olduğunu ve proje kapsamında ameliyathanelerin yenilendiğini, yeni modern donanım satın alındığını, hastanelerin sağlık personeline özel eğitim verildiğini ve acil durumlarda ortak bir hareket planı hazırlandığını belirtti.

Yeni projenin amacı hastanelerin daha yüksek bir teknolojik seviyeye ve yeterli personel niteliğine sahip olmasıdır.

Dr. Phillipidis, ilk projede amacın sınırın her iki tarafında araba kazalarının kurbanlarına hizmet etmek olduğunu hatırlattı. Gümülcine Şişmanoğlu Hastanesinde ameliyathaneler için modern ekipmanlar satın alınacak, doktorlara özel eğitim verilecek, internet kampanyası yürütülecek. Kampanya, “Nasıl Bir Hayat Kurtaralım” sloganı altında yürütülüyor. Ayrıca Ma
kaza’nın her iki tarafında yaşayan 150 kişi, trafik kazası vakalarında yardımcı olmak ve tepki vermek üzere eğitilecek.

Yeni proje Eylül 2017’de uygulanmaya başladı.

Dr. Todor Çerkezov, “Alacağımız tıbbi ekipmanlar gelecek yıllar boyunca operasyonel yeteneklerimizi geliştirecek. Bu, projeye yüksek düzeyde sürdürülebilirlik kazandıracaktır” diye özetledi.

 

 

Kırcaali Haber

Reklamlar