Kırcaali Bölge Kalkınma Konseyi’ne bağlı İstihdam Komisyonu, 2014 Ulusal İstihdam Eylem Planı’na dahil edilerek finanse edilmeleri üzere bölgesel istihdam ve öğrenim programlarına ilişkin 9 öneriyi görüştü ve onayladı. Komisyonun oturumu Kırcaali Valisi Biser Nikolov başkanlığında yapıldı.issizlikSöz konusu öneriler 358 işsize istihdam sağlanmasıyla ilgilidir. Bunun için gereken mali kaynaklar 1 400 665 leva. Onlardan 1 321 112 levanın devlet bütçesinden, 79 552 leva ise adayların kendi katkı payı olarak sağlanması öngörülüyor.

Bölgesel istihdam programı önerileri Ardino (Eğridere), Kirkovo (Kızılağaç), Krumovgrad (Koşukavak), Kırcaali, Çernooçene (Yeni Pazar), Bulgaristan Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu (KNSB) Bölge Konseyi, Görme Engelliler Birliği Kırcaali Şubesi, Kırcaali Valiliği tarafından sunuldu. Kırcaali Valiliği, Bulgaristan-Yunanistan arasındaki Makas-Nimfeya Sınır Kapısı’nda ve devlet mülklerine bakım yapmaları üzere 8 kişiye istihdam sağlanılmasını öneriyor.

Taslak programlarında işgücü pazarında işsiz gençler, 50 yaş üstünde işsiz kimseler, eşit durumda olmayan kişiler gibi riskli gruplara istihdam sağlanılması planlanıyor. Onaylanan öneriler, Çalışma ve Sosyal Politika Bakanlığı’nda kurulan bir değerlendirme komisyonuna tanıtılacak ve muhtemelen Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Hasan Ademov tarafından doğrulanacak.

 

Kırcaali Haber

Reklamlar