Kırcaali’nin ve Doğu Rodoplar’ın 101. Özgürlük yıl dönümü kutlamaları okulların geçiş töreniyle başladı. Yüzlerce Kırcaalili şehir parkında bir araya geldi. Anıt önüne 1912 yılında özgürlük adına hayatlarını yitiren Bulgar askerleri anısına birçok çelenk ve çiçek bırakıldı. kircaalinin-bagimsizliği-kutlandi
Belediye Başkanı Hasan Azis konuşmasında şunları paylaştı: “Bugün, önderliğinde Doğu Rodoplar’a yürüyüşün mümkün olduğu General Vasil Delov’un ismini özel bir saygıyla anıyoruz. Bir asır önce Kırcaali yeni tarihi için yeniden doğuyor. 21 Ekim vatanları için yaşamını yitiren askerleri anma, özgür ruhlarımızı ve toprağımızı koruma hazırlığımızı, gelecek nesillere sorumluluğumuzu gösterme günüdür.” Belediye başkanı daha, dünyanın bu bölgesinde asırlardır farklı etnik grupların bir arada yaşadığını ve aralarındaki hoşgörüyü kimsenin bozamayacağını, çünkü ortak yaşanmışlıklar onları daha bilge yaptığını dile getirdi.

Kutlama töreninin resmi konukları Millet Vekilleri Tsveta Karayançeva, Milko Bagdasarov, Mustafa Ahmet, Erdinç Hayrulla, Bakan Yardımcıları Mukaddes Nalbant ve Ceyhan İbryamov, Vali Biser Nikolov, Belediye Meclisi Başkanı Raif Mustafa, Kırcaali Belediyesi Kamu Denetçisi Hakif Emin, Kırcaali’nin kardeş belediyeleri temsilcileri, devlet kurumları başkanları, belediye meclisi üyeleri, parti liderleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri oldu.

Kutlama töreni, okul ve Kültür ve Gençler Faaliyetleri Belediye Merkezi gruplarının konseriyle devam etti.

 

Kırcaali Belediyesi

Reklamlar