Kırcaali Arda Futbol Spor Kulübü takımı, tarihinde ilk kez Amatör Futbol Ligi Kupasını kazandı. Antrenörlüğünü Elin Topuzakov’un yaptığı takım, final karşılaşmada Montana’nın Erden köyünden Kariana futbol takımına penaltı atışlarından sonra 4:3’lik skorla galip gelerek, hakkıyla Amatör Futbol Ligi şampiyonu oldu.

Önemli maç Veliko Tırnovo’daki İvaylo stadyumunda oynandı. Buna rağmen Arda takımının yüzlerce taraftarı sevdiği takımı desteklemek için tribünlerde yer aldı. Maçı izleyenler arasında Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis ve Hak ve Özgürlükler Hareketi Kırcaali İl Başkanı İzzet Şaban da vardı.

Normal sürede maç 1: 1’lik skorla sona erdi. Kariana takımı daha 1.dakikada Georgi İvanov’un attığı golle Arda karşısında 1-0 öne geçti, ancak maçın hakemi Stanislav Stavrov’un uzattığı sürede Dimitır Aleksiev de bir gol attı. Böylece penaltı kararı verildi. Arda futbol takımından gole imza atan oyuncular Vladislav Misyak, Plamen Krumov, Dimitır Aleksiev ve Ahmed Osman oldu.

Bununla bu sezon Arda takımı, Güneydoğu Üçüncü Futbol Ligi birinciliğinden sonra ikinci bir lig birinciliği elde etmiş oldu. Antrenörlüğünü Elin Topuzakov’un yaptığı takım, tüm süre boyunca maça hakimdi, ama Cariana’nın kalesini koruyan oyuncularla baş edemedi.

Maçtan sonra Elin Topuzakov, takımın Amatör Futbol Ligi Kupası’nı kazanmasından dolayı duyduğu sevinci dile getirdi. Topuzakov, kupayı takımın taraftarlarına, kulüp Başkanı Müh. Petır Peşev’e, Kırcaali Belediye Başkanı Müh. Hasan Azis’e ve 2017 yazından beri projeye angaje olan herkese ithaf etti.

Topuzakov,” Maç boyunca oyuna hakim olduk, ancak kaleyi 10 kişinin koruduğu bir takıma karşı çok zor kazanmak. İlk andan itibaren aptalca bir gol yedik. Oyunun sonuna kadar performansımız yüksekti, sadece gol yoktu. Oyuncularımız kazanmaktan vazgeçmedi, zafer elde edeceğimize inanıyorlardı ve penaltı vuruşlarına gidildi. Penaltı atışlarında kaybedebilirdik de, kazanabilirdik de, ama şans oyuncularımızdan yana oldu. Onlar bu zaferi hak ettiler” diye kaydetti.

Arda takımının kalecisi Karacov, sevincini 5 yaşındaki kızı Yoana ile birlikte dile getirdi. Kaleci, “Çok mutluyum. Bu, şimdiye kazar kazandığım en önemli kupa” dedi.

 

Güner Şükrü, Kırcaali Haber

Reklamlar