Yeni Bulgaristan Üniversitesi (NBU) Tarih Bölümü, Sofya Sveti Kliment Ohridski Üniversitesi Tarih Fakültesi ve Bulgaristan Bilim Akademisi Tarih Araştırmaları Enstitüsü tarafından “Araştırmacı, Vatandaş ve Bir İnsan Olarak Tarihçi” başlığı altında bilim konferansı düzenledi. Konferans NBU’da 17-18 Mayıs tarihlerinde Prof. Petır Mutafçiev’in doğumunun 130. yıldönümü ve ölümünün de 70.yılı anısına yapıldı. kemal-rasid

Bu konferansta seçkin Bulgar tarihçi bilim adamlarıyla birlikte NBU’da tarih üzerine doktora eğitimi gören Kemal Süleyman Raşid de yer aldı. Tarihçimiz, “Prof. Petır Mutafçiev’in Bilimsel Yazıları’nda Kopsis (ortaçağ şehri) Meselesi ve Günümüze Dek Gelişimi” adında bir rapor hazırlayıp sundu.

Sayın Raşid, bu güne dek çok sayıda bilimsel konferansa çalışmalarıyla katıldı. Örneğin, geçen yıl yapılan bir bilimsel konferansta “Osmanlı İmparatorluğu’nda İslam’ın Rolü” başlığındaki raporunu tanıtmıştı. Bu önemli tarihi olaylar günümüz tarihçilerinin ilgilendiği konulardır.
Sayın Kemal Raşid’e yaratıcılık alanında yeni yeni başarılar ve daha nice nice bilimsel konferans ve sempozyumlarda yer almasını dileyelim!

 

Kırcaali Haber

Reklamlar