Kartal Belediyesi’nin kardeş belediyeler ile buluşması devam ediyor. Bulgaristan Kırcali ili Eğridere(Ardino) Belediyesi işbirliği ile 4-7 Temmuz 2013 tarihleri arasında Eğridere(Ardino)’de gerçekleştirilen Türk kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.
kartal-egridere-bel-bulusmasiKartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Eğridere(Ardino)Belediye Başkanı Resmi Murat ile bir araya geldi. Türk kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla yapılan etkinlikler hakkında görüşen ikili, karşılıklı olarak fikir alışverişinde bulundu. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülseren Böyüktaş, Kartal Belediyesi’nin simgesi olan Kartal heykelciğini, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Eğridere(Ardino) Belediye Başkanı Resmi Murat’a hediye etti ve Eğridere(Ardino) Belediye Başkanı ise bir yel değirmeni tablosu armağan etti.
Türk kültürünün tanınması ve tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinliğe Belediye Meclis üyeleri Yusuf Memnun ve Leylifer Yıldırım, Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Balkan Türkleri Derneği Başkanı Olcay Özgör, Cevizli Muhtarı Mehmet Tirgil, Hürriyet Mah. Muhtarı Ferhat Aslan, Çavuşoğlu Mah. Muhtarı Arif Koç, emekli din adamı Vedat Özbaş ve Balkanlar Derneği üyeleri katıldı. Eğridere(Ardino) yakınlarında bulunan Karapınar meydanında şehitlerin anısına mevlüt okundu ve mevlüt yemeği ikram edildi. Eğridere(Ardino)’de gerçekleştirilen etkinlikler kapsamındaki “Güneş Saati” ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Kartal Belediyesi
Reklamlar