Türk plakalı TIR soförlerinin eylemi nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafındaki Kapitan Andreevo Gümrüğü‘nden Türkiye‘ye geçmek isteyen TIR araçları 25 kilometrelik kuyruk oluşturdu.
kapital-andreevo-tir-kuyruguTürk şoförleri, Bulgaristan‘daki kontrolleri protesto amacıyla iki gündür Kapıkule’den TIR geçişlerini durdurdu. Bulgaristan’ın Türk plakalı TIR’lara eksik evrak gerekçesiyle yüksek ücretli cezalar kestiğini iddia eden Türk plakalı TIR şoförleri, kontak kapatarak Bulgaristan‘ın kontrolleri durdurmasını ve bu ülkeden geçişlerin zorlaştırılmamasını istiyor. Sınırdan geçişleri engelleyen şoförler, Bulgaristan‘ın kendilerine misilleme yaptığını savunuyor.
Bulgaristan Ulaştırma ve Bilişim Teknolojileri ve Haberleşme Bakanlığı‘na bağlı Otomobil İdaresi Ajansı yetkilileri, geç saatlerden itibaren kontrolleri hafiflettiklerini duyurdu. Bu sabahtan itibaren Türk plakalı yük araçlarına ceza kesilmediği, sadece kayıt tutulduğu bildirildi.
Daha önce İçişleri Bakanlığı, 7-13 Ekim tarihleri arasında tüm Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerde trafik polislerinin ortak çalışması olan TISPOL çerçevesinde yük araçları ve otobüslerde kontrollerin başlatıldığı duyurmuştu.
AA
Reklamlar