Hayata geçirilen online takip sistemi ile Kapıkule’deki araç yoğunluğu canlı olarak görülebilecek. Sistemle gümrük kapılarındaki yoğunluğun azaltılması hedefleniyor.
kapikule-gecis-kolayligi-internetten
Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye gelen gurbetçilerin çilesi hayata geçirilen sistemle tarihe karışıyor.
Kapıkule Gümrük Sahasına yerleştirilen kameralar sayesinde gümrük kapısındaki yoğunluk internet üzerinden takip edilebilecek.

Türkiye´ye girişte en fazla kullanılan gümrük kapısı olan Kapıkule’ye yerleştirilen kameralar sayesinde gurbetçiler yola çıkmadan önce yol durumunu online olarak öğrenebilecek.

Her 5 saniyede bir canlı görüntü sunan sistemle bilgilere “trakyagumruk.gov.tr” adresinden ulaşılabilecek
Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın “Bulgaristan’ın herhangi bir yerine kadar gelen bir gurbetçimiz örneğin Filibe olabilir veya Harmanlı olabilir. Orada cep telefonundan internete girerek bizim trakyagumruk.gov.tr adresindeki linkimizden o an itibariyle Kapıkulede Türkiye’ye giriş için bekleyen ne kadar araç olduğunu canlı olarak görebilecektir. Böylece Kapıkule’den mi Hamzabeyli’den mi veya diğer kapılarımızdan mi? gitmek isteyip istemeyeceklerini kendileri karar verebilecektir” dedi.

Hayata geçirilen sistemle Sınır Kapıları’ndaki yoğunluğun büyük ölçüde azaltılması hedefleniyor.

 

TRT

Reklamlar